Читај ми!

Марковић: Моји рођаци нису јемчили за Кенета

Људи који су заложили имовину као јемство да би се Радосав Саватијевић Кене, осумњичен за злоупотребе у "Колубари", бранио са слободе, су Саватијевићеви пријатељи и привредници и није реч о мојим рођацима, рекао лидер ЈС-а Драган Марковић.

Председник Скупштине општине Јагодина и лидер Јединствене Србије Драган Марковић рекао је да су људи који су заложили имовину као јемство да би се Радосав Саватијевић Кене, осумњичен за злоупотребе у Рударском басену Колубара, бранио са слободе, Саватијевићеви пријатељи и дугогодишњи јагодински привредници, и да није реч о његовим рођацима.

Марковић је  негирао да се ради о његовим рођацима или телохранитељима, истичући да нема и да никада није ни имао телохранитеље.

"То је приватна ствар, да ли ће неко некоме дати гаранцију и да ли ће неко бити пријатељ са неким. Ако сте са неким пријатељ и када му је добро и када је тешко, ви му помажете", сматра Марковић.

Одговарајући на питање новинара о томе да ли има везе са гаранцијама које су положене за пуштање Саватијевића, Марковић је рекао да су међу онима који су положили јемство тројица привредника из Јагодине и да му се не може стављати на терет то што познаје те људе.

Марковић је рекао да нису истинити извештаји Телевизије Б92 у којима се наводи да је међу особама које су обезбедиле 250 милиона динара јемства за пуштање Саватијевића из притвора и особе блиске председнику СО Јагодина, међу њима и његов син Далибор Марковић.

Телевизија Б92 у прилогу о овом случају подсећа да је у емисији Инсајдера "Превара века", која је емитована крајем јануара 2011. године, наведено да су Саватијевић и Марковић Палма потекли из исте странке, чији је оснивач био Жељко Ражнатовић Аркан, преноси Танјуг

Саватијевић је, како подсећа та телевизија, 2002. био и посланик Странке српског јединства и наводи да је годинама трговао колубарским угљем и имао приватне машине ангажоване у том предузећу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи