Читај ми!

Могући ванредни избори у Зајечару

Због кризе власти, вероватни ванредни избори у Зајечару. Пропао данашњи покушај да се, после тромесечне паузе, одржи седница Скупштине.

Нова власт у Зајечару биће успостављена тек након ванредних локалних избора, јер ни после три месеца није решена скупштинска криза две најјаче партије - владајућих Уједињених региона Србије и опозиционе Српске напредне странке (СНС).

Последњи покушај да се у законском року од три месеца одржи заседање градске скупштине, и тиме избегну привремена управа и ванредни избори, пропао је данас, пошто обезбеђењу лидера зајечарских напредњака Саши Мирковићу није дозвољен улазак у скупштинску зграду.

Први покушај одржавања седнице коју је за пре подне заказао председник скупштине Иван Јоковић није успео, а потом је пропало и заседање које је заказала СНС.

У образложењу одлуке, Јоковић је рекао да је седницу отказао због угрожавања безбедности одборника.

"Мирковић је са пет телохранитеља који нису хтели да се легитимишу, насилно ушао у зграду Скупштине, па смо проценили да одборници неће бити безбедни", рекао је он.

Одборник СНС Стефан Занков, међутим, каже да једном броју одборника те партије обезбеђење није дозволило улаз у зграду. 

Због доласка непознатих особа у хол Скупштине, њен председник је позвао полицију, а изјаву новинарима дао је начелник Ивица Ивановић, који је рекао да ће случај бити испитан и саслушани сви актери. 

На конференцији за новинаре, Мирковић је демантовао изјаве Јоковића.

"Седница је одложена рано ујутро, а ја сам све време покушавао да одржим ред и да не дође до инцидента", рекао је Мирковић и најавио оставку у Министрству саобраћаја да би се посветио локалној изборној трци СНС.

Он је додао да ће на превременим изборима бити носилац листе те партије.

Криза власти настала је због немогућности две најјаче партије да формирају већину.

Сукоб Мирковића и његовог доскорашњег партијског колеге - актуелног градоначелника Зајечара Бошка Ничића траје већ дуже време.

Ескалирао је када је Ничић одбио да из буџета финансира приватизовану "Тимочку телевизију" чији је власник Саша Мирковић.

Ничић је, такође, најавио поновну кандидатуру за градоначелника Зајечара.

На данашњој седници на дневном реду су биле две тачке - смењивање председника Скупштине Ивана Јоковића и градоначелника Бошка Ничића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи