Читај ми!

Закон једнак за све

О евентуалном поступку против Милана Бека неће одлучивати ниједан политичар већ надлежни органи, каже Александар Вучић. Током 2008. и 2009. године неки државни функционери контактирали су Дарка Шарића и о томе постоје докази, каже бивши координатор служби безбедности Миодраг Ракић, пружајући Вучићу подршку у борби против корупције.

Дан после саслушања Милана Бека због "Луке Београд", први потпредседник Владе Александар Вучић истиче да о евентуалном поступку против Бека неће одлучивати ниједан политичар, већ надлежни органи. У међувремену, подршка Вучићевој борби против корупције стиже и од бившег координатора служби безбедности Миодрага Ракића, који износи нове детаље о одбеглом нарко-босу Дарку Шарићу и његовим контактима са државним функционерима.

Даљу судбину Милана Бека одредиће тужиоци, а не политичари, рекао је Вучић, реагујући на изјаву гувернера Јоргованке Табаковић, која сматра да ће Беко дати нека објашњења о приватизацији "Луке Београд", али и да ће "пре настрадати људи око њега него он сам".

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за РТС да о томе шта ће се даље дешавати не одлучује ниједан политичар у Србији.

"Желим све да уверим, о томе ће одлучивати тужиоци у складу са законом и то је једино што је права истина. Да ли је господин Беко некоме драг или није драг, то апсолутно није важно, да ли је он способан или није то у овом смислу такође није важно, да ли је сналажљив или није такође није важно. Важан је закон и важно је мишљење тужиоца", навео је Вучић.

Према његовим речима, ако тужиоци буду мислили да постоји кривично дело или извршење кривичног дела биће процесуиран. Ако тужиоци то не буду мислили, неће бити процесуиран.

И ту се на причу може ставити тачка, поручује први потпредседник Владе и подвлачи да ниједна функција неће спасти корумпиране од казни.

А о томе ко би због веза са нарко-босом Дарком Шарићем требало да стрепи више информација, овога пута, дао је бивши координатор служби безбедности Миодраг Ракић.

Иако не жели да каже њихова имена, у интервјуу Новом магазину детаљно објашњава да су током 2008. и 2009. године неки државни функционери контактирали Шарића и да о томе постоје докази.

"Сваки од тих контаката је документован. Докази сваких од тих контаката су фиксирани. Сви ови докази се налазе на државним органима. Право време за испитивање тих контаката јесте када се финансијске истраге заврше, а Шарић буде у притвору Специјалног суда", рекао је бивши координатор служби безбедности Миодраг Ракић.

Објашњава да, док је био на тој функцији, нису истраживани контакти како се не би поновила грешка из 2006. године, када је држава ухапсила све који су комуницирали са Ратком Младићем, што је довело до тога да он промени начин скривања и потрага се продужи за још пет година. Поредећи земунски и Шарићев клан, Ракић изводи рачуницу.

"Ако клан Дарка Шарића упоредимо са земунским кланом који је нанео озбиљни ударац држави, поредећи финансијку моћ, број оперативаца и квалитете веза са страним криминалним групама , лако можемо закључити да је клан Дарка Шарића био супериорнији по свим овим критеријумима", истакао је Ракић.

Бивши и актуелни координатор безбедносних служби кажу да се добро разумеју. Миодраг Ракић је објаснио да, познајући структуру запослених у агенцијама, схвата позицију Александра Вучића, ризик којем су изложени и он и његова породица.

Поштује његове напоре да направи озбиљан резултат, али мисли да је у тој борби усамљен. Грађане не интересују моје емоције већ резултати, одговорио је Вучић и похвалио свог претходника.

"Поштујем и господина Ракића и његов рад. Он спада у ред оних који не критикују ради критике, а што се тиче Шарића, ја сам, нажалост, данас на таквој позицији да не могу да комнетаришем", истакао је Вучић.

Александар Вучић и Миодраг Ракић сагласни су и у оцени да је Специјални суд право место за саопштавање имена функционера који су били у контакту са нарко-босом и да правне процедуре не смеју да се крше.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи