Нова Влада није променила политику о ЕУ

Политика актуелне Владе према Европској унији не разликује од претходне Владе, оцењују у ДСС-у. Нова Влада свесно води политику преваре, као што су то чинили и претходници, рекао потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић.

Демократска странка Србије оценила је да се политика актуелне Владе према Европској унији не разликује од претходне Владе и да се свесно наставља превара народа. 

"Нова Влада није у заблуди о Европској унији, него свесно води политику преваре, као што су то чинили и претходници. Ради интерса Владе и политичке класе Србија иде у суноврат. Чланство у Европској унији никада неће бити остварено", рекао је агенцији Бета потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић.

Поједини медији су објавили најновије резултате истраживања о подршци укључивању Србије у Еврпску унију, које је израдила Владина канцеларија за Еврпске интеграције, а које показује најмању подршку у протеклој деценији од свега 41 одсто.

Самарџић сматра да је то показатељ да је народ Србије приметио политику преваре, која се састоји у обећање ЕУ да ће Србија постати њен члан.

"Политика преваре има све мање присталица. Брисел вабећи Србију у своје редове одузима Србији њену историјски најзначајнију територтију Косово и Метохију", рекао је Самарџић.

Он је указао да поред проблема са Косовом Србија последњих пет годима економски пропада, па грађани не виде перспрективу чланства у ЕУ.

Потпредседник ДСС-а подсећа да је и сама ЕУ у дубокој кризи и растакању, па је и због тога чланство недостижно.

"Србија треба да сарађује са свима у свету, са сваким са којим види своје интересе, а тренутно нема интереса за сарадњу са ЕУ", рекао је Смарџић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи