Читај ми!

Србија кључна држава на Балкану

Немачки амбасадор Хајнц Вилхелм у разговору са представницима Посланичке групе пријатељства са Немачком у Скупштини Србије рекао да је Србија кључна држава на Балкану.

Србија је кључна држава на Балкану и приметни су позитивни помаци у перцепцији Србије у Немачкој као резултат борбе против корупције и спровођења реформи, истакао је немачки амбасадор Хајнц Вилхелм. 

У разговору са председницом Посланичке групе пријатељства са Немачком у Скупштини Србије Весном Марковић, амбасадор Вилхелм изразио је задовољство због формирања Групе пријатељства са Немачком у Народној скупштини, и великог броја народних посланика у њеном саставу, наведено је у саопштењу скупштинског Одељења за односе са јавношћу.

Амбасада Немачке је отворена за сарадњу у циљу унапређења односа две државе, рекао је Вилхелм на састанку на коме је разговарано о продубљивању парламентарних и укупних билатералних односа две земље.

Марковић је указала да је досадашња парламентарна сарадња на високом нивоу, али да постоји простор за њено даље унапређење, чему ће свој допринос пружити и посланичка група пријатељства.

Размена искустава из парламентарне праксе је веома важна за развој парламентарне демократије, оценила је Марковић.

Она је навела да је остварен напредак у привредној сарадњи и инвестирању немачких предузећа у Србију, али да тај тренд треба наставити и на пољу културне и других облика сарадње, наведено је у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи