Читај ми!

Станковић: Важна интеграција Албанаца

Интеграција Албанаца у друштвени живот од велике је важности за југ Србије, рекао је Зоран Станковић. Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа сутра ће у Бујановцу обићи локацију на којој би требало да буде изграђена зграда Економског факултета.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић оценио је да је интеграција Албанаца у друштвени живот од велике важности за југ Србије и да је образовање од посебне важности.

"Интеграција ове заједнице у друштвени живот од велике је важности за југ Србије, али и свих нас који покушавамо да и у овако економски тешким условима за нашу земљу поспешимо живот људи ове три општине", навео је Станковић, а преноси Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу. 

Како је најављено, Станковић ће сутра у Бујановцу обићи локацију на којој би требало да буде изграђена зграда Економског факултета.

Са Станковићем ће локацију обићи и високи комесар за националне мањине ОЕБС-а Кнут Волебек, председник општине Бујановац Нагип Арифи и декан Економског факултета у Суботици Ненад Вуњак.

У нову зграду требало би да буде пресељено одељење Економског факултета из Суботице који сада има просторије у бујановачком Дому културе.

"Као што смо обећали, завршићемо пројекат изградње зграде Економског факултета у Бујановцу", рекао је Станковић и нагласио да је тај пројекат од изузетне важности, јер је то један од начина решавања питања образовања припадника албанске заједнице.

Станковић је објаснио и да је обавеза општине била да одреди локацију, што су они и урадили.

"Нова зграда биће грађена преко пута Дома здравља. Према нашим проценама, изградња би требало да почне на пролеће ове године, а по свом изгледу и функционалности у свему ће задовољити Правилник о акредитацији", рекао је шеф Координационог тела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи