Читај ми!

Државни врх о преговорима са Приштином

Председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и председник парламента Небојша Стефановић састали се вечерас у Влади Србије. Дачић обавестио Николића о резултатима разговора у Бриселу. На састанку потврђена јединствена државна политика по питању Косова и Метохије, рекао премијер Ивица Дачић.

00.59 - На састанку државног врха потврђена јединствена државна политика по питању Косова и Метохије, рекао Ивица Дачић.

00.35 - Завршен састанак у Влади Србије. Учесници нису давали изјаве за медије.

23.10 - У току је састанак државног врха Србије.

22.45 - Очекује се да сваког тренутка почне састанак, јавља извештач РТС-а са лица места. 

На састанку државног врха Србије у Београду испољена je пуна сагласност свих учесника и потврђена јединствена државна политика по питању Косова и Метохије, изјавио је Танjугу премијер Ивица Дачић.

На састанку, који је у Влади Србије почео око 23 сата, а завршен 30 минута после поноћи, осим премијера, учествовали су председник Томислав Николић, председник парламента Небојша Стефановић и шеф Kанцеларије Владе за Косово и Метохију Александар Вулин.

Дачић је у телефонској изјави Танјугу рекао да је информисао шефа државе, председника Скупштине и шефа Владине канцеларије о резултатима најновијих разговора у Бриселу, као и о разговорима уочи објављивања мишљења Европског савета о напретку Србије у евроинтеграцијама.

Премијер је најавио и да ће у четвртак у Председништву Србије државни врх о дијалогу с Приштином упознати и председнике општина са севера Косова.

Претходно вечерас, Дачић се осврнуо на бриселски сусрет са косовским премијером Хашимом Тачијем, уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, рекавши да није реч ни о чему новом.

"Да ли се ми изненађујемо у примени нечега што је потписано у фебруару ове године и да ли се изненађујемо што је потписан коалициони споразум о формирању владе где су председник Републике и владајуће странке рекли да ће применити оно што је већ договорено", упитао је Дачић.

"Немојмо да се играмо са судбином Срба са Косова. Позивам све да не почињемо битке које не можемо да добијемо", нагласио је премијер Дачић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару