Читај ми!

ЛДП: Предложени закон тоталитаран

Предложени закон о јавним предузећима темељ тоталитарног режима који се успоставља у Србији, каже председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да је предложени закон о јавним предузећима "темељ тоталитарног режима", који се у Србији успоставља, и најочигледнији доказ лицемерја и политичког криминала, који има упориште у владајућој коалицији.

Јовановић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да ће лидери владајуће коалиције Александар Вучић, Ивица Дачић и Млађан Динкић, захваљујући том закону, постављати сваког директора у земљи који ће одговарати њиховим политичким интересима тако што ће служити интересима владајуће коалиције.

"Тај закон је основа за системску корупцију, због чега се и доноси, и последња је етапа у организованом обрачуну који се по Србији већ месецима води како би се срушиле локалне самоуправе које нису биле спремне да служе интересима владајуће коалиције", истиче Јовановић.

Према његовим речима, уместо новог поретка који би увео неопходан ред у финансирање странака, јавне набавке, утврдио порекло имовине политичара и на транспарентним основама утврдио власништво у медијима, добили смо "политику рације и атмосферу харанге".

Јовановић каже да предложени закон предвиђа да ће директори 50 јавних и државних предузећа на нивоу републике добити директоре одлуком петочлане комисије, а три њена члана именује Влада.

Тако се, наглашава Јовановић, успоставља већина која гарантује реализацију партијских и политичких, а не економских интереса.

Председник ЛДП-а каже да директоре преосталих 650 локалних предузећа, чији су основачи градови и општине, бира локална самоуправа, али они одговарају ресорном министру у Београду.

Јовановић истиче да ће се ЛДП снажно противити усвајању закона у парламету и сматра да је обавеза свих странака и посланика да се супродставе оваквом закону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару