Читај ми!

Безбедност председника на високом нивоу

Премијер Ивица Дачић потврдио је РТС-у да се синоћ догодио инцидент када је колону возила у којој је био председник Николић покушао да претекне аутомобил којим је управљала непозната особа. Безбедност председника није била угрожена, напомиње премијер. Возач аутомобила сам се пријавио Дирекцији полиције.

Колону возила у којој се налазио председник Србије Томислав Николић јуче је покушао да пресече аутомобил којим је упрваљала непозната особа, потврдио је данас премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић. Премијер каже да се возач аутомобила сам пријавио Дирекцији полиције.

"У овом случају је то возило неколико пута покушавало да их претекне, односно, да се убаци у колону. То му није дозвољено. Значи, безбедност председника није била угрожена", напомиње Дачић.

Премијер је рекао раније данас да полиција трага за аутомобилом, али напомиње да то возило није имало исправне регистарске таблице.

"Видећемо да ли је уопште могуће доћи до мотива – да ли је то заиста реч о бахатости наших возача који веома често не поштују наша упозорења како се треба понашати према заштићеним личностима", каже премијер.

У сваком случају, истиче Дачић, безбедност председника се држи на веома високом нивоу.

"Уколико има било каквих информација о томе да је реч о некој намери, МУП и полиција ће сигурно најоштрије реаговати", поручио је Дачић.

Возач шкоде: Нисам хтео да угрозим Николића

Возач аутомобила "шкода фелиција", који је покушао да претекне колону аутомобила председника Николића, изјавио је полицији да није желео да угрози председника и да није ни знао да је он био у тој колони аутомобилу.

"Нисам желео да угрозим председника Србије Томислава Николића. Нисам ни знао да је он у аутомобилу. Журио сам на славу, а била је велика гужва", рекао је возач, који се сам пријавио Дирекцији полиције, пишу Вечерње новости.

Возач је рекао, како преноси тај лист у интернет издању, да станује у близини, као и да је неколико пута покушао да претекне колону, "али ми нису дозволили".

Новости наводе и да је возач Александар Стојановић који се Дирекцији полицији јавио у пратњи два адвоката после саслушања пуштен кући.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару