Читај ми!

Билт: Нормализација односа важна и за ЕУ

Нормализација односа Београда и Приштине важна је не само са њих, већ и за Европу, рекао министар спољних послова Шведске Карл Билт после разговора са косовским премијером Хашимом Тачијем.

Министар спољних послова Шведске Карл Билт рекао је у Стокхолму да је нормализација односа Приштине и Београда важна како за њих саме тако и за Европу.

"Нормализација је важна. Важна за Косово, за Србију и за Европу", рекао је Билт на конференцији за новинаре после разговора са косовским премијером Хашимом Тачијем.

Тачи је поново одбацио могућност поделе Косова. "Имамо одличне односе са свим суседима. Ни у којем случају не разматрамо поделу", рекао је косовски премијер, додајући да Косово "води дијалог са Србијом".

Према његовим речима Косово ће "наставити да се бори против корупције и организованог криминала", а радиће и на убрзању уласка у Европску унију и НАТО, јер деле исте вредности.

Билт је оценио да је Косово направило "велики напредак последњих година, иако остаје још много тога да се уради". "Шведска је једна од земаља које верују у процес интеграције свих земаља региона", рекао је Билт.

Тачи, који борави у дводневној посети Шведској, сутра ће разговарати са шведским премијером Фредриком Рајнфелтом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи