Лебане без опозиције

Општина Лебане ће у наредне четири године бити без опозиције, јер ће власт чинити сви одборници. Договорено да у власт улазе и СПС и СНС који су, од формирања власти у Лебану, били опозиција.

У наредне четири године власт у општини Лебане чиниће сви одборници, укупно њих 31. Општина Лебане добила је коалицију "Сви за Лебане" и остала без опозиције.

Договор је постигнут да у власт улазе и СПС и СНС који су од формирања власти у тој општини, 6. јуна, били опозиција.

Уз Демократску странку, Уједињене регионе Србије, Демократску странку Србије и Групу грађана, стали су социјалисти и напредњаци.

Ненад Загорац из ДСС-а каже да страначке размирице морају да ставе по страни и да у наредне четири године упосле што више људи, јер је то "приоритет приоритета".

Као спона две стране, нашао се УРС. Старе партнере нису желели да напусте, док су са СНС-ом и СПС-ом заједно на републичком нивоу.

"Лебане је мало сиромашно место и сваки дисконтинуитет власти у Београду и Лебану није добар за грађане", каже Зоран Станковић из УРС-а.

Одлука СПС-а да уђе у власт није била једноставна, али кажу да таква одлука није изненађење јер одборници већ скоро две године, иако су опозиција, гласају за већину одлука у скупштини, пре свега у интересу грађана.

Практично победници мајских избора могли су да бирају да трећи мандат буду опозиција или упркос само једном директорском месту уђу у власт и помогну општини.

"Договор је да имамо максимално овлашћење, да преко наших министарстава помогнемо Лебану", каже Драган Јовић из СПС-а.

Ако се гледа стабилна већина коју је ДС имао формирањем власти почетком јуна, та странка је највећи губитник. С друге стране, остају у игри и на челу општине.

"Испада да је једино свеједно за четири одборника групе грађана 'Др Горан Јањић'. Остаје питање да ли су избори уопште били потребни и да ли је више од 60 одсто изашлих бирача гласало за овакву коалицију", каже Ненад Јовановић.

Лебане, са стопом незапослености већом од 50 одсто, ниским примањима, незаустављивом миграцијом ка Италији и комплетном привредом у стечају, времена за чекање нема.

Кажу, за сада јединствено, чека се само још да вечерас у коалицију, потписом једног одборника, уђе и СНС, па да се већ сутра прионе на посао.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи