Читај ми!

Вучић на Кипру

Кипар подржава наставак европског пута Србије и неће признати независност Косова, истакнуто је током састанка првог потпредседника Владе Србије Александара Вучића и министра одбране те државе Деметриса Елијадеса.

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић почео је посету Кипру где ће на неформалном сусрету министара одбране земаља Европске уније имати серију билатералних сусрета.

У изјави за РТС, Вучић је рекао да ће на Кипру разговарати са шест министара одбрана држава чланица Европске уније о војно економској сарадњи и да од тих разговора очекује конкретне резултате.

Вучић је прецизирао да ће разговарати са шест министара држава чланица ЕУ и двојицом из земља кандидата за чланство у ЕУ.

"Разговараћемо не само о пријатељским односима које треба да развијамо, већ и о војно-економској сарадњи и о свим другим видовима сарадње који су веома важни са нашу земљу и ја очекујем веома конкретне резултате", рекао је Вучић.

Током данашњег састанка са домаћином, кипарским министром одбране Деметриосом Елијадесом, истакнуто је да Кипар подржава наставак европског пута Србије и да неће признати независност Косова.  

Вучић је нагласио потребу за развојем војно-економске сарадње, предложио извоз нашег наоружања и муниције на Кипар и позвао кипарског колегу да посети фабрике наменске индустрије у Србији, саопштило је раније данас Министарство одбране Србије.

Он је изразио захвалност Владе Србије за принципијелни став Кипра у односу на косовско питање и истакао важност кипарске подршке у процесу прикључења Србије Европској унији.

"Срби су не само добри партнери, него и пријатељи, и то је став целог народа, а не само кипарске владе", рекао је Елијадес и нагласио подршку Србији на путу ка ЕУ.

Кипарски министар је истакао да Кипар никада неће признати Косово и да је то питање принципа, али и међународног права.

Елијадес је исказао песимизам поводом решавања кипарског питања и захвалио министру Вучићу на учешћу припадника Војске Србије у мировној мисији УН на Кипру истакавши да су српски војници међу најбољима.

Вучић је овим састанком започео тродневну посету Кипру где учествује на састанку министара одбране Европске уније, где ће на маргинама састанка имати билатералне сусрете са осам министара одбране земаља Европске уније и земаља кандидата.

Током посете, Вучић ће посетити и контингент Војске Србије ангажован у мировној операцији УН на Кипру и састаће се са шефом Мисије и начелником штаба мировних снага, наведено је у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи