Кацин: Кључно независно правосуђе

Назависно правосуђе и обезбеђивање независности судија и тужилаца кључни је изазов за нову Владу Србије, рекао је известилац Европског парламента Јелко Кацин после разговора са са министром правде Србије Николом Селаковићем.

Успостављање независног правосуђа један је од кључних изазова нове Владе
Србије, која мора систематично да приступи питању ревизије избора судија и тужилаца и обезбеди њихову независност, изјавио је данас известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин, после разговора са министром правде Србије Николом Селаковићем.

"Комуникација са министром Селаковићем се одлично одвија. Сматрам да је тужилаштво у Србији посебан проблем и ми смо данас чули уверавања министра да ће се његовом решавању приступити непристрасно и са дугорочним планом", нагласио је
Кацин, саопштено је из његовог кабинета.

У наредним месецима ћемо видети како тече имплементација нових мера министарства правде, додао је Кацин, истичући да се "неизвесност која постоји у процесу реформе правосуђа мора што пре окончати како би Србија могла да направи конкретан помак након отварања поглавља 23 и 24 током преговора о чланству у ЕУ".

У саопштењу се наводи да је Кацин "посебно поздравио" најаву Селаковића да ће доћи до промене Кривичног закона, укључујући и члан 359, који је био "извор многих и грубих злоупотреба и нарушавања независности државних органа".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи