Дрецун на челу Одбора за КиМ

За председника Одбора за Косово и Метохију изабран посланик СНС-а Милован Дрецун. Жеља ми је да се у одбору упостави консенсус о кључним питањима са којима ће се суочити, каже Дрецун.

Посланик Српске напредне странке Милован Дрецун изабран је за председника скупштинског Одбора за Косово и Метохију.

Дрецун је поручио да му је жеља да се упостави јединствен став и консенсус у том одбору о кључним питањима и о начину рада и решавања проблема са којима ће се суочити.

"Овај одбор ће бити веома значајан у даљем периоду", рекао је Дрецун новинарима у парламенту, непосредно пошто је изабран на ту функцију.

На питање колико има искуства и колико познаје ситуацију на КиМ, Дрецун је одговорио да тридесетак година прати догађаје у јужној српској покрајини и да сигурно зна много тога.

Дрецун је навео да има значајне контакте са свима који на том простору живе, да је тамо присутан, као и да је учествовао на бројним конференцијама у Србији и иностранству на ту тему.

Дрецун је рекао да су ставови јасни, а то су Устав Србије и Резолуција УН 1244, "што је и став међународне заједнице или бар огромне већине".

Осврнувши се на своје ратно искуство и извештавање 1998. и 1999. године, Дрецун је рекао да сматра да му је то предност.

"Одбрана отаџбине 1998. и 1999. године и суочавање са деловањем албанског тероризма је драгоцено искуство које вас, првенствено на том људском плану, натера да схватите реалност и да будете много пријемчивији за компромисе", додао је Дрецун.

Према његовим речима, "рат не ствара екстремисте - рат ствара људе који су спремни на компромис ако у томе учествујете из часних побуда, као што се дешава када је нападнута земља".

Какоп је Дрецун навео, то скупштинско тело ће тражити од Владе да што пре информише Одбор о новој стратегији о Покрајини, као и о саставу новог преговарачког тима.

Након што је Дрецун изабран за председника, Одбор је одлучио да се избор заменика председника остави за наредну седницу, а чланови тог тела обавештени су да ће у Србији од 1. до 3. октобра боравити делегација парламентарне скупштине НАТО-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи