Читај ми!

Делевићева о извештају Европске комисије

Европска комисија ће у извештају о Србији поздравити спремност нове владе да настави процес евроинтеграција, рекла председница скупштинског Одбора за европске интеграције Милица Делевић.

Председница скупштинског Одбора за европске интеграције Милица Делевић верује да ће Европска комисија у извештају о Србији поздравити спремност нове владе да настави процес европских интеграција, али и подсетити на обавезе које Београд треба да испуни за добијање датума почетка преговора с ЕУ.

Милица Делевић је агенцији Бета рекла да извештај Комисије о напретку Србије, иако се сваке године чека с много неизвесности, заправо никад није изненађење, јер представља оцену онога што је учињено, "а што ми сви мање-више знамо и што смо у више наврата чули током године".

Делевићева је уверена да ће се Комисија у наредном извештају, који треба да буде објављен у октобру, вратити на све оно што је урађено или је очекивала да ће бити урађено од објављивања мишљења о захтеву Србије за добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ, прошлог октобра.

Према оцени Милице Делевић, Комисија ће у свом извештају поздравити и спремност да се договор о регионалној сарадњи протумачи на начин који укључује све актере у региону.

Комисија ће вероватно приметити да је много времена потрошено у изборном процесу, "што не можемо рећи да је мана већ природни део демократског процеса", рекла је Делевићева додајући да ће Европска комисија прокоментарисати нове законе од којих су неки, као што је измена закона о Народној банци Србије, изазвали забринутост.

Председница скупштинског Одбора за европске интеграције је изјавила да с обзиром на европско опредељење Владе, у овом тренутку не очекује референдум ЕУ или Косово, јер "оно што спроводимо односи се на усклађивање закона, нормализацију прилика и верујем да ће се то наставити".

"Мислим да ниједна земља, па ни Србија, неће бити прошверцована у ЕУ и грађани ће на крају процеса о томе одлучивати", закључила је Милица Делевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи