Читај ми!

Сузана Грубјешић у Бриселу

Власти Србије спремне да до краја спроведу реформе и обрачунају се са корупцијом, рекла потпредседница Владе Сузана Грубјешић посланицима Европског парламента.

Потпредседница Владе Србије Сузана Грубјешић рекла је посланицима Европског парламента да су српске власти спремне да до краја спроведу реформе и обрачунају се са корупцијом.

Грубјешићева, која је заједно са шефом Канцеларије за европске интеграције Миланом Пајевићем у посети Бриселу, најавила је да ће Влада Србије ускоро донети Акциони план за преиспитивање реформе правосуђа, како би се отклониле грешке направљене током мандата претходне владе.

На питање известиоца Европског парламента за Србију Јелка Кацина да разјасни изјаву министра правде Николе Селаковића да реформе правосуђа неће бити, Грубјешић је одговорила да неће бити свеобухватне реформе, него ће се "задржати оно добро, а поправити оно што је било лоше".

Одговарајући на питања европских посланика у вези са борбом против корупције, она је рекла да се очекују прве резултате истраге у вези са случајем "Агробанка" и нагласила да Влада неће стати на томе.

Када је реч о Косову, Грубјешићева је казала да ће политички дијалог с Приштином водити председник Србије Томислав Николић, али да не може прецизно рећи када ће тај дијалог почети.

Службеница Европске комисије Мирјам Феран, која је такође присуствовала разговору у Парламенту, рекла је да је Комисија од Николића и премијера Ивице Дачића већ добила уверавања да ће Србија остати на европском путу.

"Европска комисија чека да види шта ће влада у Београду учинити у спровођењу европских реформи и решавању мрачне економске ситуације и нуди јој сву могућу сарадњу, иако су изазови велики", рекла је Мирјам Феран.

Феран је обећала да ће Комисија пружити сву помоћ Србији у наставку реформи и навела да је Србија због општих избора ове године била у посебној ситуацији, те да ће то бити узето у обзир приликом састављања годишњег извештаја који ће Комисија представити у октобру.

Грубјешићева и Пајевић су се раније данас срели с директором ЕК за западни Балкан Пјером Мирелом, али након тог сусрета није било контакта са медијима.

Потпредседница Владе ће током посете Бриселу у Европском парламенту учествовати на припремном састанку Интерпарламентарног дијалога који ће бити одржан 27. септембра у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи