Читај ми!

Вулин: Преговори, а не ултиматуми

Београд не улази у преговоре с Приштином да чита списак ултиматума, већ да брани своје интересе, каже шеф Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Шеф канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да Београд не улази у преговоре с Приштином да "чита списак ултиматума, већ да брани своје интересе". Вулин је рекао да је и сама чињеница што морамо да преговарамо о свом суверенитету тешка и болна, оцењујући да је стање на Косову и Метохији тешко.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Вулин је навео да укидање надгледане независности "не мења пуно на терену", али је проблем што је међународна заједница, пре преговора, на тај начин послала поруку Приштини да је "све готово и завршено".

"У преговорима нешто морате и да дате, преговори зато служе. Србија не улази у преговоре да чита списак улитиматима него улази у преговоре да брани своје интересе", рекао је Вулин.

"Ми смо спремни за преговоре и хоћемо да преговарамо, то смо више пута поновили, али не желимо да нам се постављују никакви предуслови и услови за те преговоре", рекао је Вулин.

Према његовим речима, после укидања надгледане независности се одмах осетила реакција из Приштине. Вулин је као пример за то навео што му се се забрањује улазак на Косово и Метохију "јер Приштини то смета".

Александар Вулин је рекао да је Србија спремна и жели наставак преговора и подсетио да је исказала спремност да се они подигну на виши политички ниво.

Говорећи о истрази о трговини људским органима на Косову и Метохији, Вулин је навео да се и у међународној заједници на томе инсистира.

"Резултати те истраге о трговини људским органима неће за нас бити разлог да извлачимо закључке о Албанцима, али ће, и те како, бити разлог да извлачимо закључке о онима који су их водили одсносно о онима који су учествовали у таквим стварима", нагласио је Вулин.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи