Читај ми!

ДС: Дачићеве изјаве врхунац бешчашћа

Неистините су и срамне изјаве Ивице Дачића које говоре о томе да су функционери ДС-а лопови, саопштила је Демократска странка. Инсинуације усмерене против ДС-а представљају обмањивање јавности и врхунац бешчашћа, поручују демократе.

Демократска странка саопштила је да су изјаве премијера Србије Ивице Дачића против те странке наставак кампање коју власт води против ДС-а и назвала их врхунцем бешчашћа.

ДС је у саопштењу навела су неистините и срамне изјаве Дачића које говоре о томе да су "фунцкионери ДС лопови на којима се јасно види да су нелегално стекли имовину", као и да је ДС-у "у интересу да води прљаву кампању и лови у мутном".

"Залажемо се за апсолутно поштовање закона и откривање свих неправилности у раду сваког државног функционера и подсећамо Дачића да је суд једино место на којем се истина утврђује и доноси правноснажна пресуда", наводи се у саопштењу ДС-а.

ДС је позвао Дачића да јасно каже грађанима Србије које су фирме у власништву те странке остваривале добит од 80 милиона евра државних пара и подсетила га да је сва наводна сазнања о сумњивим пословима, као министар полиције и заменик премијера у претходној Влади, био дужан да саопшти надлежним органима.

"Да ли чињеница да то никада није покренуо говори да ти наводи нису истинити или да је Ивица Дачић свесно кршио законе прикривајући их", упитао је ДС.

Демократе наводе да је питање законитости рада Агробанке покренула претходна Влада коју је водио Мирко Цветковић, а у којој је Дачић био заменик премијера и да је он данас дужан да на њих пружи одговоре, а не да свакодневно учествује у пласирању неистина и инсинуација везаних за рад претходне Владе и ДС-а.

"Инсинуације усмерене против ДС представљају обмањивање јавности и врхунац бешчашћа и оне откривају недостатак политике који не може да траје дуго јер све обавезе остају, а грађани и грађанке Србије очекују да нова Влада Србије коначно почне да решава проблеме са којима се суочавају", навео је ДС.

Демократска странка је навела да је Србија у претходне четири године, на челу са председником Србије и ДС-а Борисом Тадићем, који је као председник Савета за националну безбедност предводио борбу против тероризма, организованог криминала и корупције, постигла велике и значајне резултате.

"Сви хашки оптуженици су пронађени и испоручени, највећи криминалци су данас у затвору или је за њима подигнута међународна потерница, њихова имовина је заплењена, судски поступци су у току и то су чињенице које ниједна кампања усмерена против ДС не може да
промени", навео је ДС.

Демократска странка је истакла да је за време те велике борбе Дачић, који је као министар полиције био члан Савета за националну безбедност, наглашавао да су "за питање хашких оптуженика надлежни оперативци МУП-а и представници Тужилаштва, и није учествовао у највећим акцијама против нарко картела и тада се бавио хапшењима уличних дилера, а није био присутан ни када су се спроводиле најзначајније акције против највећих криминалаца".

"За све то време, себе је представљао као искључивог борца против организованог криминала и то су чињенице које јавност мора да зна. ДС наглашава да се Дачић свакодневним нападима на ДС, дистанцира од Владе чији је био заменик и да ће се и у будућности, на сличне
начине, дистанцирати и од Владе коју данас води", навео је ДС.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи