Читај ми!

Николић о немачким условима

Све док не дамо Косово, нико не може да нам га узме, рекао председник Томислав Николић коментаришући немачке услове на путу ка ЕУ. Николић је током посете Куршумлији рекао да ће држава прво улагати у угрожена подручја. Криминалце ћемо у затворе, људе у фабрике и да завршимо посао који смо започели, поручио Николић.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је Косово саставни део Србије, да ће тако и остати. "То питање неки могу да третирају другачије, али све док не дамо Косово, нико не може да га узме", рекао је председник Србије.

Николић је у Куршумлији, коментаришући услове које Србија треба да испуни на путу ка ЕУ, а које су претеклих дана изнели поједини немачки званичници, поручио да друге државе, парламенти и владе могу да износе свој став, али да Косово остаје саставни део Србије.

Он је додао да ће у Србији сви који представљају грађане морати да седну и да се договоре шта је у ствари наша политика и наш циљ.

"Косово је саставни део Србије, тако је било, тако ће и остати. То други могу да третирају другачије, али док ми не дамо Косово, не могу никако да нам га узму", нагласио је Николић после обиласка Пролом бање.

Председник Србије је у Куршумлији рекао да ће држава прво улагати у угрожена подручја, јер Србији мора да буде боље, да се заврши посао који је започет - криминалце у затворе, људе у фабрике.

Николић је рекао да постоји много угрожених подручја и да се Србија налази у тешкој ситуацији, јер има градова у којима не ради ниједна фабрика.

"Са пуном вером, вољом и оптимизмом, биће боље из дана у дан. Мора да буде боље, криминалце ћемо у затворе, људе у фабрике и да завршимо посао који смо започели", рекао је Николић.

"Да бисмо помогли овом крају морамо да улажемо, а ја ћу предложити Влади Србије да се обрати онима који су стекли нешто више новца или много више у време када смо сви сиромашили да задужи свакога од њих да учествују у финансирању", рекао је Николић новинарима у Куршумлији.

Николић је најавио помоћ за Куршумлијску бању и помоћ завршетку изградње акумулационог језера које се гради већ 25 година.

Он је додао и да између народа и власти нема вечне љубави и замолио да грађани власт цене по резултатима, односно да уколико резултата не буде, траже друге.

Председник Србије је рекао да постоје заинтересовани инвеститори за улагања у Куршумлију која ће људима у том граду омогућити да раде, да издржавају своје породице и најважније од свега, како је рекао, да се не иселе са тог подручја.

"Најважније је да Срби живе овде, знате колико је разлога за то", истакао је Николић и објаснио да је посетом Куршумлији започео обилазак Србије, посебно оних места која су угрожена, а да уз то обилази свет, како би обновио прекинуте везе.

"Лако је отићи у Кнез Михаилову у Београду, треба овде доћи. Ви сами знате у колико градова у Србији данас не ради ниједна фабрика", рекао је Николић и додао да када земљу погоди суша каква је ове године задесила Србију може да се очекује да ће бити веома тешко.

Николић је обишао манастир Свети Никола у Куршумлији, који је један од најстаријих манастира у Србији и најстарија задужбина Стефана Немање.

Председник је разговарао са владиком нишким Јованом Пурићем, а једна од тема била је и обнова манастира, који је рекао да су за то обезбеђена и средства из републичког буџета.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару