Читај ми!

Стефановић са амбасадором Украјине

Међупарламентарна сарадња представља значајан фактор укупних односа Украјине и Србије, поручили председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и амбасадор Украјине Виктор Недопас. Споразум о сарадњи из 2010. године би требало реализовати у 2013. и 2014, поручио Недопас. Скупштински одбори треба да буду основ сарадње, рекао Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић примио је амбасадора Украјине Виктора Недопаса и поручио да је српски парламент заинтересован за све облике сарадње са парламентом Украјине.

Стефановић се сложио са закључком Недопаса да би требало наставити блиску сарадњу парламената у кључним међународним организацијама и истакао да често међупарламентарна дипломатија даје значајније резултате од редовних дипломатских контаката, саопштено је из Кабинета председника републичког парламента.

Међупарламентарна сарадња представља значајан фактор укупних односа Украјине и Србије, оценио је Недопас, и упутио Стефановићу позив да посети Украјину.

Недопас је подсетио да су 2010. године парламенти двеју земаља потписали Споразум о сарадњи и сугерисао да би његову реализацију требало планирати за 2013. и 2014. године са посебним освртом на размену делегација, сталну размену мишљења одговарајућих скупштинских одбора по различитим питањима од заједичког интереса као и сарадњу група пријатељства.

Крајем октобра у Украјини се одржавају парламентарни избори, па је амбасадор Недопас упознао председника Скупштине Србије о припремама и предизборној кампањи, односно о позиву шефовима држава и влада да у оквиру међународних организација учествују у посматрачким мисијама. Србија ће, према његовим речима, у оквиру мисије ОЕБС-а, имати два посматрача.

Недопас је закључио да би требало наставити блиску сарадњу парламената у кључним међународним организацијама, са чим се сложио Стефановић јер је, како каже, одликује пре свега предност непосредних контаката и лакша комуникација.

Стефановић је оценио да је тај аспект сарадње за нашу страну веома значајан и, пише у саопштењу, са задовољством прихватио позив да посети Украјину. Председник скупштине је уверио свог саговорника да ће се одмах приступити реализацији споразума два парламента, оценивши да управо скупштински одбори треба да буду основ сарадње у одговарајућим областима од заједничког интереса.

Скупштина Србије је заинтересована за све облике сарадње са парламентом Украјине, закључио је Стефановић, а учесницима на украјинским парламентарним изборима пожелео срећу уверен да ће тај процес проћи у демократској атмосфери.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи