ЛДП против повећања ПДВ-а

Закон о такозваној фискалној децентрализацији, којим је разорен буџет, треба укинути, сматра ЛДП. Странка је против повећања ПДВ-а и напомиње да је неопходно смањити неконтролисане субвенције губиташким јавним предузећима.

Либерално демократска партија саопштила је да ће се супротставити покушају "да се на мала врата повећа ПДВ и тиме сав терет катастрофалне буџетске кризе свали на грађане Србије", и поручила да постоје много боље, ефикасније и праведније мере.

Међу њима су, како сматра та странка, укидање "дубоко погрешног закона о такозваној фискалној децентрализацији, којим је, у интересу изборних амбиција данашњег министра финансија, разорен буџет Србије и из њега одузето скоро 400 милиона евра на годишњем нивоу".

Став либерала је да се морају смањити неконтролисане субвенције губиташким јавним предузећима "које односе стотине милиона евра", обуздати задуживање за сумњиве привредно-политичке пројекте, смањити други облици јавне потрошње, модернизовати Закон о раду, повећати ефикасност државе, престати куповина гласова тако што се одлажу реформе јавног сектора.

"Странке које су у кампањи лагале грађане и обећавале им немогуће економско благостање и јефтину демагогију игнорисале упозорења и предлоге ЛДП, Фискалног савета, Народне банке и добронамерне јавности, данас немају никакво право да повећавају ПДВ који нису ни помињали у предизборној кампањи и док су формирали Владу", сматра ЛДП.

Из те странке поручују да политички лидери владајуће коалиције, "од којих је већина пре осам месеци директно отерала ММФ из Србије усвајајући расипнички буџет кроз који су себи отвориле простор за неконтролисано трошење и изградњу Потемкинових села у кампањи", немају ни морално ни политичко право да од грађана и привреде отму нових 500 милиона евра како би се сервисирали трошак својих намерних промашаја.

"Посебан је политички безобразлук то што Влада Србије одбија чак и да на нормалан начин саопшти своје намере о повећању пореза и недељама обмањује јавност измишљајуи фискалну консолидацију која ће наводно бити покренута", сматрају либерали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи