Читај ми!

Оптужбе косовских функционера ДСС и СНС

Лидери покрајинских одбора ДСС-а и СНС-а на Косову разменили оптужбе. ДСС: Вучић најављује издају националних интереса. СНС одговара да су оптужбе срамне.

Косовски одбор Демократске странке Србије оптужио је потпредседника владе Александра Вучића да "најављује даљу издају српских националних интереса" на Косову, на шта је председник општине Косовска Митровица одговорио да је та оптужба срамна и представља груб покушај да се одговорност за све што су бивше владе чиниле пребаци на Српску напредну странку.

"Последња изјава заменика председника Владе Србије и министра одбране Александра Вучића да народ Србије мора да буде спреман на болан компромис у решавању статуса Косова и Метохије, најављује даљу издају српских мационалних и државних интереса у јужној срској покрајини", наводи се у саопштењу председника покрајинског одбора ДСС-а Ненада Којића.

Према Којићевој оцени, разлог за такав "компромис" Вучић види "у жељи да Србија добије датум почетка преговора са Европском унијом и тиме приступи европским фондовима, па је на делу трговина територија за ЕУ".

Реагујући на изјаву Којића, председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић је рекао да је она срамна и да представља груб покушај да се одговорност за све што су бивше владе чиниле пребаци на Српску напредну странку.

Пантић, који је и функционер СНС-а, истакао је у писаној изјави за медије, да је за време владавине Војислава Коштунице једнострано проглашена независност Косова и да је лично Коштуница амнестирао албанске злочинце.

Узимајући у обзир чињеницу да је за време владавине Војислава Коштунице највећи број хашких оптуженика изручен и да највеће злоупотребе новца намењеног српском народу на Косову датирају из тог периода, поставља се питање ко је заиста радио против државних интереса или уопште ништа није чинио да заштити српске интересе на Косову, упитао је Пантић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи