Читај ми!

Павличић не очекује промену власти

Не очекујем никакве промене у градској власти, али најаве о таквим променама лоше утичу на њен рад, каже градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Градоначелник Новог Сада Игор Павлићић изјавио је да не очекује никакве промене у градској власти, али је додао да најаве из опозиције о евентуалном прекомпоновању власти лоше утичу на њен рад.

"Веома је тешко у условима психозе и притисака радити и решавати текуће ствари", рекао је Павличић новинарима током обиласка радова на обнови инфраструктуре у Радничкој улици.

Подсећајући да је градска власт у Новом Саду формирана пре нешто више од месец дана, Павличић је истакао да су се чланови владајуће коалиције јасно договорили о томе шта и како треба радити.

Он је рекао да је тешко коментарисати "ове политичке спекулације", односно најаве о промени новосадске власти, додајући да је на опозицији да ради свој посао.

"Ми смо се договорили шта ћемо да радимо, и трудимо се да највише и што боље радимо свој посао, али све те приче утичу и на наш рад, и то је лоше", рекао је Павличић и нагласио да је новоформирана градска власт добила већинску подршку грађана Новог Сада за решавање њихових животних проблема.

Павличић је рекао да би политику требало оставити "за седницу градска скупштине", јер онај ко има већину тај и формира власт.

Он је истакао да актуелна власт има јасне односе и да се њени чланови дневно састају и сарађују, а у тој комуникацији, како је рекао, нема никаквих проблема.

Заменик градоначелника Синиша Севић, који је и председник градског одбора СПС-а, рекао је новинарима да нема ништа да дода овој Павличићевој изјави, а није желео ни да одговори на питање да ли има било каквих преговора о евентуалном прекомпоновању градске власти.

Севић је само напоменуо да је ово лето "веома вруће", алудирајући на метеоролошке прилике и додао да ће се "видети каква ће бити јесен".

После протеклих локалних избора, власт у Новом Саду формирали су ДС, ЛСВ, СПС и СВМ, уз подршку Ромске демократске странке. У опозицији су СНС, ДСС, СРС и Двери.

Протеклог месеца новосадски напредњаци иницирали су разговоре о прекомпоновању власти у том граду, најављујући да би то могло да се догоди у септембру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи