Читај ми!

Пајевић на челу Канцеларије за ЕУ

Влада Србије именовала Милана Пајевића за директора Канцеларије за европске интеграције, саопштио Кабинет потпредседника владе за европске интеграције.

Кабинет потпредседника владе за европске интеграције саопштио је да је Влада Србије именовала Милана Пајевића за директора Канцеларије за европске интеграције.

Пајевић је на том месту наследио Милицу Делевић која је раније поднела оставку, а како је саопштено из Владе Србије, Делевићева је данас разрешена дужности, на лични захтев.

Милан Пајевић рођен је у Београду 1965. године, где је 1989. године дипломирао на одсеку за међународне односе Факултета политичких наука.

У саопштењу се наводи да је Пајевић крајем осамдесетих и почетком деведестих одустао од намере да се ангажује у званичној спољној политици и посветио парадипломатском деловању, због тога што се "дубоко није слагао са деструктивном политиком српског руководства".

Био је међу оснивачима Европског покрета у Србији, а од 1994. до 2000. и потпредседник задужен за међународну сарадњу, а један је од оснивача удружења грађана Г 17 плус 1999. године.

Од промена 2000. био је саветник за спољну политику потпредседника Савезне владе, а од 2004. Владе Србије, Мирољуба Лабуса, као и Национални координатор Пакта стабилности и амбасадор у Савезном министарству иностраних послова.

Оставку на звање амбасадора и захтев за прекид радног односа у СМИП-у и Влади поднео је јуна 2004. Од тада до августа 2006. био је запослен у Г 17 институту.

Један је од оснивача Центра за међународне и безбедносне послове (ИСАК фонд) 2006. године. Налази се на месту председавајућег Међународног саветодавног одбора ИСАК фонда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи