Читај ми!

ДС: Динкић неистинама прикрива сопствену одговорност

Демократска странка саопштила да су за пад кредитног рејтинга криве неодговорне изјаве садашњих званичника. Демократе позивају Динкића да престане са изношењем неистина на рачун претходне Владе.

Поводом тврдње министра финансија Млађана Динкића да је Србија доживела пад кредитног рејтинга због претходне Владе, Демократска странка огласила се саопштењем у којем каже да је кредитни рејтинг увек одраз очекивања и да је очито да постоји озбиљна забринутост због нове Владе.

Пад кредитног рејтинга је у значајној мери последица неодговорних и стручно неутемељених изјава садашњих званичника да је држава пред банкротом, саопштава Демократска странка.

"Кључни разлог за повећање дефицита и задужења представља примена Закона о децентрализацији, који је пројекат Млађана Динкића, због којег је дефицит порастао за 30 милијарди", наводи се у саопштењу.

ДС такође позива Динкића да се извини грађанима због неистинитих обећања у вези са департизацијом, јер је у новој влади и парламенту гласао за низ закона који од Србије праве чисту партијску државу.

Демократска странка позива Динкића "да престане да константним изношењем неистина прикрива сопствену одговорност за економску и финансијску ситуацију у Србији".

"Подсећамо јавност да је Динкић у последњих 12 година учествовао у свим Владама и да је свих тих година, као и данас, креатор финансијске и економске политике", наводи се у саопштењу демократа.

Демократе још наводе да уместо да понуди решења и почне да решава проблеме грађана, Млађан Динкић упорно себе покушава да представи као новог политичког чиниоца, који са политикама претходних Влада није имао ништа.

У осврту на изјаву министра Динкића да претходна влада није планирала средства за "Фијат", из Демократске странке поручују да се та средства обезбеђују у оквиру Министарства економије које је и надлежно за подршку великим инвестицијама попут Фијата.

"Стога Динкић мора да одговори на питање зашто није обезбедио средства чак ни за 'Фијат', пројекат којим се толико хвалисао, као и где су отишле те паре", саопштила је Демократска странка.

Динкић је оптужио претходну владу да сноси велику одговорност за рекордни буџетски дефицит и велики раст јавног дуга, али је додао да он преузима одговорност за све будуће кораке које планира да предузме да би се то стање поправило.

Министар Динкић је рекао да претходна влада није ни планирала у буџету ставку од 60 милиона евра, колико је била обавезна да уложи у заједничко предузеће Фијат аутомобили Србија.

Динкић је на конференцији за новинаре оптужио претходну владу да су њени чланови, како је рекао, често ишли да се сликају са представницима Фијата, а нису размишљали да морају да испуне обавезе из уговора.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи