Читај ми!

Кфор поново блокирао алтернативне путеве

Кфор поново блокирао алтернативни пут преко Тресаве и други алтернативни пут преко Вучје Рупе. Ти путеви воде према полицијском пункту Рудница код прелаза Јариње. Срби у Зупчу током дана блокирали саобаћај ка Брњаку и зауставили возила Еулекса.

Припадници немачког контигента Кфора поново су данас блокирали алтернативни пут преко Тресаве, који од административног прелаза Јариње у општини Лепосавић води до полицијског пункта Рудница.

Тај пут војници су јутрос одблокирали пошто су га затворили на неколико дана.

Члан Општинског Већа у Лепосавићу Зоран Милојевић рекао је за агенцију Бета да је "разговарао са надлежнима из Кфора, али да од њих нијх добио објашњење зашто је пут поново данас блокиран".

"Нисам добио одговоре на то питање, једино ми је речено да је Кфор ради по наређењу своје команде", рекао је Милојевић и додао да се решење проблема за сада не назире.

Блокиран је и други алтернативни пут преко Вучје Рупе који из правца Јариња води према Рудници и то су, према информацијама са терена, учинили припадници турског контигента Кфора.

Срби на северу Косова за снабдевање и прелазак у централну Србију користе алтернативне путеве јер не желе да користе прелазе на којима су службеници Косова.

У општини Лепосавић данас је била прекинута блокада путева, јер су Срби одустали од блокаде пута ка званичном прелазу, док су војници Кфора повукли блокаду са алтернативног пута.

Прекинута блокада код Зупча

Камиони Еулекса вратили су се поподне из села Зупче ка јужном делу Косовске Митровице, а војници Кфора повукли су се на пункт према селу Чабра и контролишу све путне правце који од Зубиног Потока воде ка северној Косовској Митровици, јавила је телевизија Мост из Звечана.

Према речима грађана који су око пет сати држали у блокади пут који од Зупча води ка административном прелазу Брњак, Еулекс је прекршио договор када су јутрос после три њихова службена аутомобила овим путем кренули камиони натоварени великим бетонским блоковима, за које Срби страхују да ће бити употребљени за блокаду алтернативних путева у општини Зубин Поток.

Мештанин Саша Касаловић рекао је да "представници међународних снага планирају да изазову инцидент због ког би Срби реаговали, а они поставили бетонске блокове да се заштите".

Војници Кфора су стационирани у Јагњеници на путу према Звечану, а распоређени су и у Зупчу на раскрсници која води ка албанском селу Чабра.

Ситуација у Зупчу је мирна и инцидената није било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи