Оставка у Савету за децентрализацију

Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак поднео оставку на место председавајућег Националног савета за децентрализацију због, како је рекао, уништавања последњих трагова аутономије Војводине.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак дао је оставку на место председника Националног савета за децентрализацију у знак протеста, како је рекао новинарима, због уништавања последњих трагова аутономије Војводине и обесмишљавања идеје децентрализације од стране државних органа.

Ненад Чанак је рекао да је писану оставку послао премијеру Ивици Дачићу.

Чанак је новинарима у парламенту рекао да ЛСВ такође протестује због злоупотребе државних институција у борби против политичких неистомишљеника и као пример навео кривичну пријаву против члана те странке Александра Мартона, којег, тврди, полиција "прогони по Зрењанину".

Чанак је прецизирао да полиција делује на основу кривичне пријаве поднете пре десетак дана за наводну злоупотребу службеног положаја, на шта је пажњу полицији скренула СНС.

Он је додао да се истовремено навршава три године од како је Александру Мартону прећено смрћу на улици у Зрењанину, а да надлежни органи нису ништа учинили на откривању починилаца.

"Јасно је да се деведесете убрзано враћају о чему говори и саопштење СНС у којем се истиче да су Ненад Чанак и његови саучесници, који су завршили партијску реформу правосуђа, одговорни за све лоше у Србији. Они превиђају чињеницу да нити ја, нити било ко из ЛСВ није био члан владе, за разлику од садашњег премијера и многих министара", казао је Чанак.

Лидер ЛСВ је рекао да је занимљиво како се наводи да су за све одговорни Чанак и његови саучесници, а појам "саучесници" се, каже, користи када је неко одговоран за чињење кривичног дела.

"Називајући ме неким ко има саучеснике јасно говоре да можемо очекивати да се надјемо под пуним дејством репресивних органа Републике Србије", рекао је Чанак.

Чанак је додао да ЛСВ то неће трпети и да ће учинити све да се Србија заустави у кругу понора, за шта ће тражити помоћ свих релевантних у међународној заједници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи