Читај ми!

Стефановић са Конузином и Масом

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић састао се са амбасадорима Немачке и Русије. Конузин најавио званичну посету делегације Думе Србији у наредном периоду.

Председник парламента Небојша Стефановић састао се са амбасадором Немачке Волфрамом Масом и амбасадором Русије Александром Конузиним који су Стефановићу упутили честитке поводом избора на место председника парламента.

Амбасадор Немачке Волфрам Мас оценио је да су пред Србијом важни дани и да се она креће путем развијене европске демократије.

Мас, који завршава свој мандат у Србији, честитао је Стефановићу избор за председника парламент и истакао да је улога председника парламента изузетно значајна и осетљива, јер она треба да обједини институционалност, али и интерес већине у парламенту.

Стефановић се захвалио на честиткама и нагласио да ће учинити све да се постигне консензус у парламенту тамо где је то могуће, посебно у стварима од националног интереса.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић рекао је у разговору са амбасадором Русије Александром Конузином, да цени принципијелност става Русије и руског парламента према решавању питања Косова и Метохије и поштовању резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Конузин је предложио интензивирање сарадње између парламената Србије и Русије и најавио посету званичне делегације државне Думе у наредном периоду.

Aмбасадор Русије уручио је Стефановићу честитку председника руске Думе Сергеја Маришкина поводом избора на дужност, у којој се изражава уверење да ће избор Стефановића за председника парламента допринети развоју традиционалних пријатељских веза два парламента, у интересу две земље и за добробит народа.

Стефановић се захвалио и поручио да очекује да ће врло брзо поново бити оформљена парламентарна група пријатељства са Русијом и да је уверен да ће, као и до сада, бити једна од најбројнијих.

Конузин и Стефановићсе сагласили су се да је неопходно интезивирање сарадње у развоју енергетских потенцијала, инфраструктуре и посебно пољопривреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи