Читај ми!

Приштина: Нема гробнице у Жиливодама

Косовска влада тврди да на локалитету Жиливоде нема масовне гробнице. Еулекс још без коментара. Траже се тела 26 Срба.

Ископавање на локалитету Жиливоде, у општини Вучитрн на Косову, показало је да на том месту нема масовне гробнице, рекли су за агенцију Бета високи званичници у косовској влади.

"Сутра ће бити званично потврђено да је ископавање завршено и да на том локалитету нису пронађени остаци људских тела који би могли потврдити сумње у постојању масовне гробнице на том месту", рекао је за Бету један високи косовски званичник инсистирајући на анонимности.

Сумњало се да је ту сахрањено 26 несталих косовских Срба, међу којима и рудари из Белаћевца.

Медији су позвани да сутра присуствују окончању претраге на том локалитету код Обилића, а поред Међународног комитета Црвеног крста биће присутни и представници комисија за нестале влада Косова и Србије.

Ископавање су вршили представници института за судску медицину Министарства правде Косова уз учешће представника Еулекса, док су ископавања, као посматрачи, пратили и стручњаци судске медицине из Београда.

Истраживање на тој локацији је трајало скоро две године и на простору бившег угљенокопа Белаћевац копало се до дубине од 25 метара.

Средином јула, на локацији је избио пожар за који су породице киднапованих и несталих веровале да је подметнут како би се уништили докази о посмртним остацима српских жртава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи