Читај ми!

Одложено исељење српске амбуланте

Примена наредбе да Срби у Приштини напусте простор у згради полиције у центру града одложена до 15. августа. Срби не желе да напусте своје једино састајалиште у Приштини, где имају и импровизовану амбуланту, истичући да су на другој локацији небезбедни.

Косовска полиција одложила је до 15. августа примену наредбе да преостали Срби у Приштини напусте простор у згради полиције у центру града, који користе последњих 12 година. Срби не желе да напусте своје једино састајалиште у Приштини, где имају и импровизовану амбуланту и очекују да остану на истој локалцији, истичући да су на другој небезбедни.

Косовска полиција тврди да јој те просторије припадају и да мора да дислоцира амбуланту, у којој се такође лече и Албанци, Горанци и Роми.

Докторка Славица Чанковић рекла је за агенцију Бета да се противи пресељењу јер се Срби који долазе на прегледе једино на тој локацији могу осећати безбедним, пошто је амбуланта тик до полицијских просторија.

Пре рата на Косову у Приштини је живело око 40.000 Срба, а сада их је око 40. У амбуланту долазе не само да се прегледају, већ и да читају новине из Београда јер оне у Приштину стижу само у амбуланту.

Београдска штампа, међутим, у Приштину не стиже неколико последњих дана. У амбуланти је искључен телефон јер рачуни нису плаћени. Директор канцеларије за заједнице у кабинету премијера Косова Срђан Поповић рекао је да су интензивирани разговори о судбини амбуланте и невладине организације "Центар за мир и толеранцију", која се налази и истој згради.

"Надам се да ће превладати разум и да ћемо остати овде, јер је ово једино место где се осећамо безбедно. Са мном до сада нико није ни причао о дислокацији и евентуалном новом месту за амбуланту", рекла је др Славица Чанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи