Читај ми!

Ново руководство ДХСС-а

Представљено ново руководсто Демохришћанске странке Србије. Председница ДХСС-а Олгица Батић каже да ће та странка учествовати на овогодишњим парламентарним изборима.

Демохришћанска странка представила је ново руководство са председницом Олгицом Батић, ћерком покојног лидера странке Владана Батића, и њеним замеником Браниславом Лечићем на челу. Ново руководство је најавило да ће странка изаћи на предстојеће изборе.

"Идемо на изборе. Као странка десног центра можемо функционисати са онима чији је програм сличан нама, али се нећемо придружити екстремима", рекла је Олгица Батић на конференцији за новинаре ДХСС-а.

Батићева је додала и да евентуална "коалиција са Демократском странком зависи од разговора који тек предстоје".

Нова председница странке каже да је прихватила одговорност и да жели да настави пут којим кренуо њен отац Владан Батић - "пут вере, морала и породице, највреднијих ствари у свачијем животу".

Батићева је у први план је ставила "визију бољег живота за сваког обичног човека и веру у сопствену идеју, која већ представља пут ка победи".

Функционер ДХСС-а Бранислав Лечић изјавио је да странка после бројних административних препрека поново креће да ради и да је на његов предлог одлучено да нови председник буде Олгица Батић.

"Ова партија је васкрсла и то што је на челу жена, показује њен пут", рекао је Лечић и додао да "жене не треба да буду у политици само по квоти."

Нагласио је како његов циљ није функција, већ да жели да буде у политичком ангажману, као и да има "искрен и правичан однос према реформама".

Лечић је, такође, истакао да ће ДХСС изаћи на предстојеће парламентарне изборе без обзира да ли ће то бити самостално или не.

"Ова странка од Србије жели да направи стабилну заједницу у којој су грађани у првом плану. Желимо да динамизујемо неке вредности које су заборављене", рекао је Лечић.

Лечић је рекао да је задатак те партије да што више отвори друштво за младе људе и професионалце.

Након што је преминуо лидер ДХСС-а децембра 2010. године у странци је дошло до "борбе" за његовог наследника и са једне стране су били ћерка покојног лидера странке и Лечић, а са друге Живојин Стјепић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару