Због грипа у школу сваког другог дана?

Епидемиолог Предраг Кон каже да би требало размислити о редукцији наставе због успоравања таласа новог грипа. Постоји идеја и да се школе у тренутку наглог пораста обелевања затворе на месец дана. Потребни планови рада за ученике у време док су школе затворене.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да би, ради успоравања пандемијског таласа новог грипа, требало размислити о привременом затварању школа, или редукцији наставе, што као меру предвиђа и Светска здравствена организација.

О таквој мери, коју је могуће применити, неопходно је размишљати и спровести је у сарадњи с Министарством просвете и самим школама, рекао је Кон Танјугу.

Као једну од мера он је навео затварање школа у тренутку наглог пораста обелевања, чиме би се, додуше, само мало успорио пандемијски талас и добило на времену.

Школе би се после одређеног времена, када се више не би очекивао наставак тог таласа, поново отвориле.

План рада биће познат током августа

Према Коновим речима, легално је размишљати и о томе да се разреди број ученика који долазе на наставу, тако што би се, примера ради, сваки други дан одржавала настава.

Кон предлаже и да се измене већ постојеће две смене, тако што би се ученици од првог до четвртог разреда поделили у две смене и ишли један дан у школу, док би следећи дан ишли ученици од четвртог до осмог разреда.

"У сваком случају, тако би се разредило присуство и смањио број ученика, што је, такође, легалан начин размишљања", сматра познати епидемиолог.

Постоји идеја и да се правовремено затворе школе на месец дана, и то у периоду када би се претпоставило да би талас могао да се јави.

Истовремено, нагласио је Кон, мора се увелико размишљати шта ће ученици радити за то време док су школе затворене и за тај период се морају направити планови рада.

Кон је истакао да постоји могућност и да се редовни распусти померају у зависности од ситуације.

Све те мере, међутим, додао је Кон, не могу да се спроведу без доброг и јасног плана, који би требало да буде направљен у току августа.

 "Засад нема ни говора о томе да је већ унапред договорено када ће се оне спровести", закључио је Кон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару