Нови грип и на Тајвану

Први случај новог грипа пријављен на Тајвану. У Аустралији регистрован други случај новог вируса Х1Н1. Новим грипом заражено 10.243 особа у 40 земаља. Од последица болести умрло 80 особа.

Први случај мексичког грипа код странца који је стигао из САД пријављен је на Тајвану.

Заменик директора Центра за контролу болести из Одељења за здравље Тајвана Ших Вен-ји потврдио је, да је један педесетдвогодишњи лекар синоћ стигао авионом у Тајпеи из Њујорка где је и радио као лекар.

То је први случај новог грипа на Тајвану, док је у континенталном делу Кине, до сада регистровано четири случаја, а у Хонг Конгу још три заражена лица вирусом Х1Н1.

У Аустралији је регистрован други случај новог вируса Х1Н1 код деветогодишњег дечака који се вратио из Лос Анђелеса.

Министар здравља аустралијске државе Викторија Данијел Ендрус навео је да се оболели дечак налази на кућном лечењу.

Први случај мексичког грипа у Аустралији регистрован је током маја, пошто су тестови показали да је жена која се вратила из Лос Анђелеса позитивна на вирус и она се налази на лечењу.

Јапанска агенција Кјодо јавила је да је број заражених вирусом Х1Н1 прешао бројку од 200 и да, пошто је у Осаки пријављено 16 новорегистрованих случајева, сада у Јапану има укупно 212 оболелих лица од новог грипа.

Стручњаци Светске Здравствене Организације са посебном пажњом прате ситуацију у Јапану, где би појава "аутономног" жаришта заразе оправдала проглашење пандемије у свету и подизање степена опасности на последњи, шести ниво.

У САД је регистровано 346 нових случајева заразе вирусом Х1Н1. У тој земљи оболело је 5.469 људи, а шест је преминуло.

Светска здравствена организација саопштила је да је у 40 земаља света заражено 10.243 особа,  а 80 је умрло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару