Грип у Пекингу

Број заражених новим вирусом Х1Н1 износи 8.480 људи. Умрле 72 особе. Забележен први случај у Пекингу. Лекари апеловали на становнике да не паниче. У Британији нових 14 случајева заражених вирусом.

У Пекингу је забележен први случај заразе од новог грипа, након што је вирус пронађен код младе Кинескиње, која у Пекинг допутовала из САД, где се школује на једном од тамошњих универзитета.

Оболела Кинескиња налази се у болници, а њено стање лекари описују као стабилно.

Лекари су апеловали на житеље Пекинга да не паниче због појаве вируса у њиховом граду, јер је Кинескиња након доласка у престоницу комуницирала само са њеном мајком и таксистом који су је одвезли у болницу.

У Кини су до сада две особе заражене вирусом. Реч је о двојици студената који су допутовали у своју земљу из САД и Канаде.

Више од 280 људи који су се у Кини налазили у карантину, због сумње да су заражени вирусом новог грипа, синоћ су пуштени кући, пошто лекари нису утврдили никакве симптоме који би указивали на нови грип.

Нови случајеви заразе у Великој Британији

Британско Министарство здравља саопштило је данас да је регистровано још 14 нових случајева заразе новим вирусом грипа Х1Н1, чиме се укупан број заражених у тој земљи попео на 101.

Завод за заштиту здравља потврдио је да је 10 нових случајева регистровано у Лондону, а три у југоисточној Енглеској и један на југу земље.

Како се наводи, у 11 нових регистрованих случајева ради се људима који су били у контакту са особама које су раније регистроване да имају такозвани мексички вирус.

У друга два случаја радило се о људима који су се недавно вратили из Мексика, док је једини случај који је још увек непознаница и даље под истрагом.

Подаци Светске здравствене организације показују да је широм света новим грипом до сада заражено око 8.480 људи, а 72 особе су умрле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару