Стагнира број оболелих од грипа

Број обелелих од новог грипа стагнира. Од 5. марта није регистрован ниједан нови случај оболевања. На болничком лечењу налази се девет особа са обољењима сличним грипу.

Према подацима Института за јавно здравље Србије "Батут" број оболелих од новог грипа и даље стагнира, пошто је 5. марта регистрован последњи случај оболевања, а референтна лабораторија Института Торлак, закључно са 5. априлом, потврдила је укупно 705 случајева оболевања од те врсте грипа.

Укупно су регистрована 83 преминула од ове врсте грипа, а последњи смртни исход забележен је 12. фебруара.

На болничком лечењу налази се девет особа са обољењима сличним грипу, од којих је једна на респиратору.

На основу три плана расподеле које је Институт за јавно здравље Србије доставио Институту Торлак, извршена је дистрибуција 460.380 доза вакцине против пандемијског грипа, а кампања ванредне имунизације спровођена је од 17. децембра 2009. до 31. марта ове године на 1.127 вакциналних пунктова.

Од 17. децембра 2009. до 28. марта ове године вакцинисане су 149.822 особа.

Највећи удео међу вакцинисаним (59,6 одсто) чине особе са хроничним обољењима, међу којима је највише особа са хроничним кардиоваскуларним болестима, метаболичким поремећајима и хроничним плућним болестима.

Учешће здравих особа међу вакцинисаним у посматраном периоду износи 31,2 одсто, здравствених радника 4,0 одсто, док остале категорије, лица запослена у јавним службама, корисници и запослени у установама социјалне заштите и труднице чине 5,2 одсто вакцинисаних, пише у саопштењу "Батута".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије