Трудница умрла од новог грипа

Трудница из Ниша, која је боловала од новог грипа, умрла после царског реза, док је дете преживело. И у Ваљеву преминуо пацијент оболео од новог грипа.

Трудница, оболела од новог грипа, умрла је после царског реза, а дете је преживело, саопштио је представник Инфективне клинике у Нишу.

"Жена, рођена 1975. године, била је у седмом месецу трудноће и имала је раније већ две операције због тумора на мозгу, а од симптома грипа лечена је од 22. новембра у другим здравственим центрима ван Ниша", рекао је Танјугу директор Инфективне клинике Жарко Ранковић.

Како је навео Ранковић, конзилијум лекара донео је одлуку о царском резу, али је жена после тога преминула.

На Инфективној клиници до сада је од новог грипа умрло осморо болесника.

Ранковић је рекао да је тим стручњака урадио анализу свих случајева и закључио да је лечење обављено у складу са медицинском доктрином.

Тренутно се у интензивној нези Инфективне клинике налази петоро болесника који су прикључени на респираторе, док на одељењу те клинике лежи 17 пацијената.

У последња 24 часа на клиници је прегледано 75 пацијената са сумњом на нови грип, од којих се 24 први пут јавило лекарима у тој здравственој установи.

У Ваљеву преминуо пацијент оболео од новог грипа

У ваљевској болници данас је од новог грипа преминуо 55-тогодишњи пацијент, саопштено је  из те установе.

Он је са симптомима новог грипа и тешком клиничком сликом праћеном компликацијама на плућима, због чега је одмах био прикључен на респиратор, у болницу примљен пре три недеље. 

Како је саопштено, упркос свим предузетим мерама лечења и повременим побољшањима његовог стања тај пацијент је преминуо.

Код њега је, како је речено агенцији Бета, на Институту за имунологију и вирусологију "Торлак" у Београду потврђено присуство вируса А Х1Н1.

У ваљевској болници је од новог грипа до сада лечено 44 пацијената.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару