Расте тражња за асепсолом

Вирус новог грипа утицао на велику потражњу за асепсолом и другим дезинфекционим средствима. У фабрици "Панонија" у Панчеву започета производња панасепсола у две смене.

У Панчеву се од вируса новог грипа тренутно лечи 20 особа. О повећаном степену бриге о хигијени, говори у прилог велика потражња за асепсолом и другим заштитиним средствима, које је тешко наћи у апотекама и продавницама.

У најтежем стању је један двадесетдеветогодишњак који је стигао у у панчевачку болницу из Беле Цркве. Смештен је на интезивно одељење али још увек није прикључен на један једини респиратор који је намењен за најтеже болеснике.

Фармацеут Катица Грујин истиче да је потражња за заштитним средствима велика, али да очекује да ће се у наредном периоду снабдети овим дезинфенкционим средствима.

"У односу на прошлу годину потражња је повећана. Много се више продаје асепсол, а што се тиче заштитиних маски очекујемо да ћемо у току следеће недеље добити извесну количину", истакла је Катица Грујин.

Да би задовољили велику потражњу на тржишту у фабрици "Панонија" у Панчеву започели су производњу панасепсола у две смене. Свакога дана апотекама ће испоручивати око 10.000 комада овог заштитног средства.

Мира Ајкало из фабрике "Паноније" напомиње да је ово средство веома ефикасно у борби против бактерија, алги и неких вируса.

"Оно што је врло важно је, да је то средство које једнако уништава грам позитивне и грам негативне бактерије, уништава алге и делује на неке вирусе. Служи за дезинфекцију и дезодорацију како руку тако и просторија из ваздуха и око себе", навела је Ајкало.

Овај производ је атестиран и испољава потпуно дезинфекционо дејство 30 секунди након распрашивања. Важно је знати да после распрашивања, руке треба добро опрати уколико се узима храна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару