Факултети појачали мере заштите од грипа

На Универзитету у Београду предавања и вежбе редовно се одржавају. И професори и студенти редовно долазе на факултете, појачане су мере опште хигијене, слушаонице се чешће проветравају.

У Србији високошколске установе похађа 250.000 академаца, од чега је готово половина на Универзитету у Београду, и предавања и вежбе редовно се одржавају.

И професори и студенти редовно долазе на факултете. Поштују се препоруке, појачане су мере опште хигијене, слушаонице се чешће проветравају.

Сања Ристић студент права каже се не плаши новог грипа и да редовно долази на предавања.

"Редовно долазим на предавања, с обзиром да је то моја обавеза, не плашим се нешто много. Сматрам да онај ко води рачуна о свом животу, ко им јак имуно систем, нема потребе да се плаши", рекла је Сања.

"Војничким речником, стање је редовно. Не примећујемо да постоје некаква одступања у смислу броја студната, који похађају наставе и вежбе", сматра проф. Миодраг Јовановић.

На Универзитету у Београду кажу да постоји елементарна заштита, да су у сталном контакту са министарствима просвете и здравља и да ће се према њиховим упутствима и понашати.

Бранко Ковачевић ректор Универзитета у Београду каже да ће са Министарством просвете и Министарством здравља видети да ли ће масовна вакцина иће преко Универзитета.

"Пошто ми имамо своје здравствне услуге, и постоји медицински факултет и клинички центри и студентска здравствена заштита, видећемо са Министарством просвeте и здравља да ли ће та масовна вакцина ићи преко Универзитета. Ми имамо преко 90.000 студената, 5. 000 наставника, асистената, 10 института, 1.000 запослених научника", рекао је ректор.

И на осталим универзитетима у Србији кажу да је стање редовно, да не постоје показатељи да се нешто озбиљно дешава и да је ситуација иста као сваке године у ово доба.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару