Скијаши без страха од новог грипа

Зимски аранжмани продају се много боље него прошле сезоне. Скијаше прошле године више уплашила најавa светске економске кризе него ове године нови грип.

Највећи број оболелих од новог грипа епидемиолози очекују у фебруару, месецу у којем се скијаши најрадије скијају, јер снег је најквалитетнији, а дани дужи.

У агенцијама које су скијашима познате управо по зимским аранжманима, РТС сазнаје да се зимовања ове године продају за чак 60 одсто више него у истом периоду прошле године.

"То се оправдава тиме да је углавном већина дестинација у Европи која је са ски центрима изашла са својом раном продајом и попустима у том периоду", рекао је Мирко Баук из агенције Odon worl travel.

Како сада ствари стоје, чини се да су се прошле године скијаши више уплашили најаве светске економске кризе него што их је ове године уплашио грип.

Маријана Јеринић из агенције Filip travel каже да свеж и чист планински ваздух, обиље снега утичу благотворно на организам као и на повећање имунитета.

"Путницима саветујемо да бораве на отвореном простору. Саветује се куповина полисе осигурања, то је новина ове године - од осигурања да могу да откажу аранжман у сваком моменту, а да при том не плаћају пенале који су законом предвиђени", рекла је Маријана Јеринић.

Таква полиса кошта три одсто вредности аранжмана. То значи да за просечан ски-аранжман који стаје 500 евра, за полису осигурања од отказа путовања треба издвојити 15 евра.

"У том случају уколико је осигураник 15 дана пре почетка самог туристичког аранжмана уплатио пун износ осигурања и пун износ аранжмана, може да се осигура и да уколико се у том периоду пре почетка деси да се разболи од новог грипа или од било које друге болести или да му се било шта друго деси мора да остане у земљи, њему ће Делта Ђенерали осигурање исплатити тај део који му, у суштини, не исплаћује туристичка агенција од његовог уговореног аранжмана", објаснила је Наташа Ђурђевић из Делта осигурања.

Тако ће солидарно, осигуравајућа кућа са 80 одсто и агенција са 20 одсто надокнадити путнику цео износ аранжмана уколико га је оболевање од грипа или било које друге болести спречило да оде на пут.

Наравно, најбоље би било ако би нас нови грип заобишао и то у што ширем луку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару