Преминуо пацијент у Нишу

Старији мушкарац преминуо је на нишкој Инфективној клиници, али још није потврђено да је био инфициран вирусом грипа А Х1Н1.

На нишкој Инфективној клиници синоћ је преминуо пацијент који је примљен са тешком хроничном опструктивном болешћу плућа, рекао је директор клинике проф. др Жарко Ранковић, истакавши да још није потврђено да ли је био заражен вирусом новог грипа.

"Потпуну дијагностику знаћемо тек када буду стигли лабораторијски резултати, када ће се поуздано знати да ли је овај Нишлија, који је имао уграђен пејс-мејкер, био заражен вирусом новог грипа", казао је Ранковић.

Рекао је да је на ту клинику примљен и један младић из Врања са тежом клиничком сликом, који је прикључен на респиратор.

Остали пацијенти на клиници за које се сумња да су оболели од новог грипа, укупно 12, имају уобичајену клиничку слику и позитивно су реаговали на терапију, казао је Ранковић.

Током дана прегледано је око 50 пацијената на Инфективној клиници и највећи број прегледаних је упућен на кућно лечење.

Први случај новог грипа у Пчињском округу

На Инфективној клиници у Крагујевцу хоспитализовано је 27 пацијента, од којих је једна 31-годишња пацијенткиња у тежем стању, а остали су са лакшим обликом новог грипа.

Један мушкарац из села Лопардинце у општини Бујановац оболео је од новог грипа и то је први потврђени случај у Пчињском округу, а пацијент има лакши облик грипа и упућен је на кућно лечење.

У Здравственом центру "Студеница" у Краљеву хоспитализовано је 15 пацијената са симптомима новог грипа који нису животно угрожени.

У Моравичком округу, који обухвата Чачак, Ивањицу, Лучане и Горњи Милановац два дана нема нових потврђених случајева обољевања. Епидемија новог грипа раније је пријављена у Чачку и Ивањици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару