Читај ми!

"Отварање" Америке за туристе и путнике - улазак за потпуно вакцинисане

После 20 месеци, Америка се отвара за туристе и путнике из иностранства. Улазак је могућ само онима који су потпуно вакцинисани. Сједињене Државе захтевају да путници у ваздушном саобраћају осим вакцине морају имати и пи-си-ар тест три дана пре путовања. Тога ће морати да се придржавају и авиокомпаније.

Сједињене Државе поново отварају своје копнене и ваздушне границе путницима који су потпуно вакцинисани против ковида-19. Тиме се окончавају двадесетомесечне рестрикције које су раздвајале породице, отежавале туризам али и затегле дипломатске везе.

Међународни путници у Паризу, нестрпљиво чекају први лет. Нарочито они који су потпуно вакцинисни. Недостаје им још пи-си-ар тест.

"Планирали смо да путујемо у Сједињене Државе још 2020. године. Али, због ковид ограничења то није било могуће. Одложили смо га, и почетком октобра смо чули да ће границе бити поново отворене. И, ево нас", каже путница Хелена.

"Већ данас добијамо захтеве за следећу недељу или наредне две. Попуњено је по 25 одсто полазака за новембар и децемар. Има много људи који желе да путују. Неки су спремни да оду већ сутра", каже Џером Томан, шеф туристичке агенције.

Због услова које су поставиле америчке власти, многи путници који су примили вакцине које се користе у другим деловима света, као што су руски Спутњик-Ве или кинески "КанСино", покушавају да се имунизују вакцинама које су америчке власти одобриле.

СЗО је одобрила друге две кинеске вакцине Синофарм и Синовак, као и Астра-Зенеку, које се прихватају за путовање у САД. Спутњик-Ве се користи у око 70 земаља широм света, али га још нису одобрили ни ФДА, ни СЗО.

"Мислим да сада, када можемо да се вакцинишемо и имамо доказ - свет може да се отвори а ми да путујемо. Док год су људи здрави и вакцинисани, не видим проблем", каже Џејмс Кинг, туриста.

Америчке власти планирају да пажљиво прате статус вакцинације путника, а и даље ће захтевати негативне тестове на ковид-19. Бела кућа је потврдила да су деца млађа од 18 година изузета од нових правила, као и особе са здравственим проблемима.

Подсетимо, настојећи да успоре ширење коронавируса, границе Сједињених Америчких Држава затворене су од марта 2020. за путнике из великог дела света, укључујући Европску унију, Британију и Кину, Индију и Бразил, а забрањени су и копнени уласци из Мексика и Канаде.

субота, 20. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару