Читај ми!

Италијански противници ковид пропусница обучени као логораши из Аушвица, негодовала јеврејска заједница

Као и сваког викенда, на тргове већих италијанских градова изашли су грађани који се противе зеленим ковид пропусницама, које у Италији важе за сва дешавања у затвореном простору као и на радним местима. Демонстранти у Новари обукли су се као логораши из Аушвица, што је изазвало негодовање јеврејске заједнице.

У Милану, Торину, Пизи, Риму, у коме је у току састанак Г20, као и у Трсту, на хиљаде грађана не одустаје од протеста против зелених пропусница уз повике "Диктатура", "Вама болест, а нама лек", "Терористи".

Учесници протеста које су организовали покрети "No Paura Day" (комбинација итaлијанске речи за страх и енглеске за дан) и "Primum Non Nocere" испред Миланске катедрале и на тргу Фонтана, отишли су до седишта јавног сервиса РАИ где су узвикивали "Новинари терористи!" вређајући и нападајући новинаре који су обављали свој посао.

У граду Новари на северу Италије демонстранти су се обукли прслуке који подсећају на дезен затворских кошуља са закаченим бројем попут заробљеника у Аушвицу, нацистичког концентрационог логора. Кретали су се држећи се за канап у форми жичане ограде.

"Представљамо све оне људе који сматрају да им је одузета слобода", поручили су за медије неки од учесника протеста који су носили транспаренте на којима је писало "Лек који нас плаши не може да нас лечи", "Даље руке од деце", "Стоп насиљу, морамо да издржимо".

"Ово се већ десило у неким италијанским градовима, али мислим да ови људи не знају шта је Шоа (хебрејски израз за Холокауст). Невероватно је ово што се дешава", коментарисала је за дневни лист Стампа, Росела Ботини Тревес, председница јеврејске заједница у Новари и Верчелију.

Италија се ближи бројевима из 2020.

Марко Конфалонијери, пнеумолог болнице Катинара у Трсту, изјавио је за тгком24 да је забринут колико се брзо шири зараза у последња два месеца и да је Италија све ближе подацима из 2020. године.

Више од 90 одсто људи у болници је невакцинисано. "Нећемо се тако лако ослободити вируса и једини пут су вакцине", истакао је Конфалонијери.

Информације италијанског Института за здравље показују да полако расте број заражених, нарочито младих испод 12 година.

Двадесет четири одсто случајева инфекције дијагностиковано је код млађих од 20 година. У последња 24 сата, у Италији је регистровано 4.878 нових случајева и 37 преминулих (укупно 132.074 жртве од почетка пандемије).

субота, 20. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару