Читај ми!

Дискотеке затворене годину и по дана, млади Италије се забављају илегално

Само у ноћи између суботе и недеље, широм Италије забележена су илегална окупљања и до хиљаде младих у дискотекама на отвореном, рејв партијима, фестивалима и забавама. Како су италијанске дискотеке затворене још од марта 2020. године и последњим декретом владе нису добиле дозволу за отварање, млади налазе илегалне начине да се забаве. Из Удружења италијанских компанија из сектора забаве сматрају да је било боље званично отворити дискотеке јер ће ситуација постати све гора.

У подножју Везува око хиљаду младих играло је уз ритам рејв музике који је прекинут упадом карабињера на забаву који покушавају да уђу у траг сваком појединцу. До сада су идентификовали двадесетк учесника.

Слична ситуације се десила километрима далеко, у Болоњи, где ће учесници бити кажњени јер су прекршили антиковид мере и мораће да одговарају због злоупотребе терена који припадају другим лицима те њиховог оштећења.

Анонимни доушник је обавестио полицију о томе да се на ливади, у близини Риминија, окупило на стотине младих те је полиција зауставила забаву и казнила организаторе одузевши им и зараду од 300 евра. Они су затекли два бара, део за диџеја и наруквице за све учеснике као и особу задужену за паркинг.

"За све ово је крива влада", изјавио је за италијанске медије Маурицио Песка из Силба, из Удружења италијанских компанија за организоване забаве.

"Ако је овако било у јулу, сада у августу ће ситуација експлодирати. Требало је отворити дискотеке па чак и са мањим бројем младих. И кризни штаб је то саветовао. Сада већ постоји паралелно тржиште где је све организовано и до најмањег детаља, чак и минибусеви који воде до тамо", истакао је Песка.

Према његовим речима, италијанска влада на овај начин ауторизује абузивне делатности јер млади плешу свуда и без контроле а дискотеке су биле једино место на коме је било могуће спровести одређене мере сигурности. "И биће све горе", додаје Песка.

Дискотеке чека "језива судбина"?

У близини Кома полиција у цивилу је ушла у кафић у коме се одржавала забава баш попут оних које се уобичајено виде у дискотекама, а власнику је одузета лиценца на 15 дана, платиће штету већу од 20.000 евра и биће кажњен за кршење антиковид мера.

"Напуштени смо и наша судбина је језива", резигинран је Алберто Балдачини, један од власника дискотеке "Холивуд" у Милану јер у дискотеке не могу да уђу ни они који имају зелену пропусницу (green pass).

Градоначелник Бепе Сала поручује да је уз раднике из тог сектора, јер је потребно наћи начин да и они раде те да је очекивато да ће влада премијера Марија Драгија бити храбрија у доношењу одлука.

Дискотеке у Италију су затворене већ 18 месеци доводе до тога да се млади окупљају на улицама, трговима о чему сведоче на стотине људи на миланским каналима током викенда као и у зони Гарбалди, познатој улици за изласке у граду.

У међувремену млади Италије траже начин да се забаве, организујући забаве у становима, двориштима, на имањима ван града и на отвореним ливадама у нади да нико од комшија или оних који "вире иза завесе" неће позвати полицију. 

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару