Читај ми!

Смртоносни талас короне разара Индију, УНИЦЕФ позива на прикупљање средстава за помоћ

УНИЦЕФ је послао кључни материјал којим се спасавају животи, укључујући 3.000 концентратора кисеоника, дијагностичке тестове, медицински прибор и другу опрему како би помогао Индији у њеној борби са смртоносним таласом пандемије ковид-19. То, међутим, није довољно и неопходна су средства како би се даље помогло Индији да се избори са новим таласом.

Ковид-19 озбиљно преоптерећује здравствени систем у Индији, каже др Јасмин Хак, директорка УНИЦЕФ-а у Индији.

"Хитне мере су потребне како би се спречио даљи трагичан губитак живота. УНИЦЕФ је обезбедио опрему за кисеоник и другу преко потребну хитну опрему за тренутно реаговање, истовремено пружајући подршку изградњи отпорности на шокове и стрес. Још много тога је неопходно док епидемија наставља да се убрзано шири", додаје Хак

Поред концентратора кисеоника, УНИЦЕФ је испоручио више од 500 високопроточних назалних канила и 85 машина за РТ-пи-си-ар тестирање на ковид-19.

Осим тога, УНИЦЕФ подржава набавку и уградњу 25 кисеоничких постројења за болнице на североистоку Индије и у савезној држави Махараштра, те уградњу више од 70 термалних скенера на разним тачкама уласка у земљу.

УНИЦЕФ је ангажовао еминентне стручњаке у најтеже погођеним савезним државама као што је Махараштра, у циљу пружања подршке савезним и локалним властима у краткорочном планирању и праћењу реаговања на пандемију ковид-19.

"Сцене којима присуствујемо у Индији су једноставно поражавајуће", каже Џорџ Ларјеа-Ађеји, регионални директор УНИЦЕФ-а за Јужну Азију.

"Најугроженије породице плаћају високу цену овог смртоносног новог пораста броја новозаражених. УНИЦЕФ позива све партнере који су у прилици да подрже реаговање на овај нови талас да то сместа и учине", наглашава Џорџ Ларјеа-Ађеји.

Уз истовремено пружање хитне подршке здравственом систему, УНИЦЕФ подржава Владу Индије у обезбеђивању да кључне услуге за најугроженију децу наставе да функционишу.

УНИЦЕФ је обезбедио више од 11.000 комплета личне заштитне опреме за службенике који раде у телефонској служби за помоћ деци у Индији "Childline" како би услуге бриге о деци могле да се наставе.

У свим савезним државама, УНИЦЕФ пружа смернице и подршку сигурности и бризи о деци у установама за старање о деци.

УНИЦЕФ такође пружа стручну подршку влади и партнерима како би омогућио наставак учења од куће за 12.3 милиона деце у 17 савезних држава. На пример, "Мобилни центри за учење" у Бихару пружају помоћ за наставак учења за 28.000 деце која немају приступ било којој врсти дигиталне опреме.

УНИЦЕФ и партнери такође настављају да пружају подршку Влади Индије у убрзавању националне вакцинације како би се подједнако допрло до свих категорија становништва.

Својим радом на комуникацији о ризику и ангажовању у комуникацији, УНИЦЕФ такође доследно ради на сузбијању погрешних информација и промовисању одговарајућих понашања у контексту пандемије ковид-19 (ношење маске, физичко дистанцирање и прање руку), ослушкујући друштвене медије и мишљења публике.

Нови мултимедијски садржаји се праве на недељном нивоу на више језика ради емитовања на дигиталним каналима и медијима, посебно на нивоу државе.

УНИЦЕФ-у је потребан 21 милион aмеричких долара за хитну испоруку додатне опреме за тестирање, материјала и кисеоничких производа у Индији, као и више од 50 милиона долара за интервенције којима се спасавају животи у вези са пандемијом ковид-19 у различитим секторима.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару