Троцифрен број новозаражених у Аустрији, још 176 жртава у Русији

Коронавирусом је широм света заражено више од 11 милиона људи, а до сада је од последица инфекције преминуло 526.310 особа. Према подацима са сајта worldometer од последица ковида 19 се опоравило 6,2 милиона пацијената. У САД је од ковида 19 оболело још 50.000 људи, што је трећи дан заредом да се у тој земљи поставља негативан рекорд. Tроцифрен број новозаражених у Аустрији, још 176 жртава у Русији.

Коронавирусом је широм света заражено више од 11 милиона људи, а до сада је од последица инфекције преминуло 526.310 особа.

Више милиона њих је у карантину. Многи здравствени системи су под великим притиском, а земље које су ублажиле или укинуле првобитне рестрикције суочавају се са другим пиком првог таласа или другим таласом коронавируса након скока броја оболелих.

Највише заражених коронавирусом je у Сједињеним Америчким Државама - више од 2.800.000, као и највише преминулих од последица инфекције - 130.000.

Око половина свих нових случајева долази из Аризоне, Калифорније, Флориде и Тексаса, а у 40 од 50 савезних држава забележен је пораст инфицираних.

Према броју заражених следи Бразил, са двоструко мање инфицираних од САД.

Русија је на трећем месту, иако има много мање регистрованих смртних случајева, четврта је Индија, а пето Уједињено Краљевство. 

Број нових случајева корона вируса у Токију данас је премашио стотину други дан заредом, што изазива забринутост тамошњих здравствених власти.

Страх од новог таласа порастао је и у Ирану где је поново у порасту број преминулих.

У Мексику је током последња 24 сата забележено 6.741 новооболелих, што представља рекордан број нових случајева у једном дану у тој земљи.

У Европи, Велика Британија, Италија, Шпанија и Француска које су имале велики број заражених и преминулих у првом таласу, чини се да су прошле врхунац епидемије.

Међутим, ризик од "другог таласа" инфекције који би изазвао поновно увођење карантина, је на умереном до високом нивоу, према европској агенцији за инфективне болести.

Како многе земље ублажавају рестрикције јавља се бојазан да би Европа могла да доживи други пик инфекције.

Број нових случајева у Португалији полако расте поново пошто се земља успешно смањила број заражених у априлу и мају.

У Аустрији је, у последња 24 сата, поново регистрован троцифрени број новозаражених корона вирусом, 109, а у тој земљи је тренутно 787 активно оболелих.

Број потврђених случајева корона вируса у Немачкој порастао је за 446, на 195.674, саопштио је Институт за заразне болести "Роберт Кох".

Пораст броја оболелих приметан је и у земљама региона након ублажавања рестрикција и отварања граница.

четвртак, 01. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару