СЗО упозорава да се ситуација погоршава, Њујорк почео са ублажавањем мера

Коронавирусом је широм света заражено више од 7.000.000 људи. Од последица заразе до сада је преминуло 406.000 особа, а опоравило се више од 3,4 милиона. СЗО упозорава да се ситуација на глобалном нивоу погоршава. Русија дозволила међународна путовања из оправданих разлога. Нови Зеланд најављује укидање мера. Пољска затвара руднике на три седмице како би спречила даље ширење коронавируса међу рударима. У Северној Македонији нових 127 случајева заразе.

Коронавирусом је широм света заражено више од 7.000.000 људи, а до сада је од последица инфекције преминуло 406.000.

Више од 20 одсто становништва у Москви и Московском региону стекло је имунитет на коронавирус, рекао је Александар Горелов, заменик директора руског регулаторног тела за истраживања у области епидемиологије.

Истакао је да ће стопа обољевања почети да се смањује када број особа са имунитетом пређе 30 одсто, преноси Тас.

Барови, ноћи клубови и интерент кафеи данас ће поново почети да раде у Грчкој, с обзиром на то да је број заражених коронавирусом већ дуже време под контролом. 

Пољска ће затворити два државна рудника угља и још десет рудника који припадају "ПГГ групи" на три седмице како би спречила даље ширење коронавируса међу рударима, саопштио је заменик премијера Јацек Сасин.

У Пољској је забележен нагли пораст броја оболелих међу рударима - у рударској области на југу земље регистровано је највише заражених.

Друштво "La Rioja", из Фуенмајора на северу Шпаније припремило је "временску капсулу" у којој ће бити похрањено 15 хиљада прича, фотографија и порука људи из целог света, насталих за време пандемије коронавируса.

Капсула ће, како пише, онлајн магазине Раи њуз, бити похрањена у подруму винарије из 16. века, а поновно ће бити отворена за 50 година - 2070. године.

Упркос растућој забринутости због могућности другог таласа епидемије, отворене су све школе у Јужној Кореји.

У Украјини је током последња 24 сата потврђено 463 нових случајева заразе коронавирусом, чиме је укупан број оболелих у овој земљи порастао на 27.462, саопштено је из Центра за јавно здравље.

Немачка национална авио-компанија "Луфтханза" најављује да ће бесплатно враћати туристе у земљу, уколико то, због пандемије коронавируса, буде потребно.

У Русији је током последња 24 сата забележено 8.985 нових случајева заразе коронавирусом, као и 112 смртних случајева.

Током последња 24 сата, у Бразилу је регистрован још 12.581 случај заразе коронавирусом, а преминуле су још 1.382 особе.

У Данској је од данас дозвољено јавно окупљање од 10 до 50 особа, саопштило је данско Министарство здравља.

Зое Робледо, директорка мексичког Института за социјалну заштиту и блиска сарадница председника Андреса Мануела Лопеса Обрадора, саопштила је да је позитивна на коронавирус и да ће наставити да ради, али од куће.

Од данас у Словенију без икаквих рестрикција могу да уђу грађани 17 земаља, а на тој листи нема Србије.

Нови Зеланд је елиминисао епидемију коронавируса и укинуће све мере, сем оне на границама, најавила је премијер Џасинда Ардерн, па ће ова јужнопацифичка земља бити једна од првих у свету која је то урадила.

Током претходна 24 сата, у Немачкој је забележено 214 новозаражених, а од ковида 19 је преминуло још шест особа.

Један рудник угља у пољској регији Горња Шлезија стоји иза рекордног пораста броја заражених коронавирусом у земљи, саопштило је министарство здравства те земље.

петак, 02. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару