Јужна Америка ново жариште, први пут без нових случајева у Кини

Коронавирусом је широм света заражено 5.306.000 људи, а до сада је од последица инфекције умрло преко 340.000. СЗО упозорава да је Јужна Америка ново жариште пандемије. По броју заражених, Бразил је сада одмах иза САД. У Великој Британији ће од 8. јуна за све који долазе из иностранства бити обавезан карантин у трајању од 14 дана.

Сједињене Америчке Државе су земља са највећим бројем заражених и преминулих од ковида 19. Инфицирано је више од 1.645.000 људи, а до сада је умрло 97.000.

Стопе незапослености порасле су у свих 50 америчких држава, пошто су напори да се обузда пандемија коронавируса присилили компаније широм земље на затварање, саопштило је Министарство рада САД.

Биро завода за статистику рада саопштио је да су 43 државе поставиле рекордно високе стопе незапослености прошлог месеца, а највиша је у Невади, држави у којој се налази Лас Вегас и која се највише ослања на тешко погођено угоститељство и прехрамбене услуге, пренео је Ројтерс.

Од последица коронавируса у Шпанији је претходног дана преминуло још 56 особа, чиме је укупан број жртава достигао 28.628, саопштило је Министарство здравља.

Укупан број заражених порастао је на 234.824, док је у четвртак регистровано 233.037 оболелих.

У Италији је током петка преминуло још 130 пацијената оболелих од коронавируса, што је мање него у четвртак, саопштила је Агенција за цивилну заштиту. Тако је укупан број умрлих достигао 32.616.

Број заражених је порастао за 652, тако да је укупан број инфицираних од почетка епидемије 228.658.

Јужна Америка је постала је нови епицентар пандемије коронавируса, а најтеже погођена земља је Бразил, који је претекао Русију по броју заражених, па се са 330.000 случајева налази на другом месту у свету, иза САД.

У петак је преминуло хиљаду људи чиме се укупан број жртава попео на 21.048, саопштило је министарство здравља, преноси Ројтерс.

понедељак, 09. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару