Први дан без преминулих од ковида 19 у Аустрији, литургије у Грчкој почеле у црквама али и испред њих

У свету је коронавирусом заражено више од 4,7 милиона људи, а број потврђених смртних случајева је преко 313.000. Од ковида 19 опоравило се око 1,8 милиона пацијената. Руски стручњаци најавили да би вакцина могла да буде регистрована у Русији у августу. Забележен је највећи број нових случајева заразе у Бразилу и Индији. У Непалу први пацијент преминуо од ковида 19. Више од 5.000 жртава у Мексику.

Од ковида 19 широм света је преминуло 313.260 људи, показују подаци сајта worldometers.info.

Највише заражених и преминулих и даље је у САД. Умрлих је 90.113, регистровано је 1.507.773 заражених, а од инфекције су се опоравила 339.232 пацијента.

Бројне латиноамеричке земље су последњих дана пријавиле рапидни скок броја оболелих и преминулих.

У Бразилу је забележен рекордан број нових случајева. У тој земљи су укупно забележена 233.142 случаја заразе, а преминула су 15.633 пацијента.

Русија је регистровала укупно 272.043 оболелих особа, док је преминулих 2.537.

Вакцина против коронавируса могла би да буде регистрована у Русији у августу, најавио је директор Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију Александер Гунзбург.

Шпанска влада размишља о томе да последњи пут продужи ванредно стање до краја јуна, али да у међувремену постепено укида рестриктивне мере.

Број преминулих од ковида 19 у једном дану у тој земљи данас је испод 100, први пут после два месеца.

У Француској опада број оболелих и преминулих, а у Италији је јуче забележен најмањи број умрлих за један дан од 9. марта.

Што се тиче региона, у Републици Српској је за један дан од ковида 19 преминула једна пацијенткиња, саопштио је Универзитетски клинички центар Бањалуке.

У РС су у последња 24 часа потврђена још 22 случаја коронавируса, чиме је укупан број заражених порастао на 1.266, саопштило је министарство здравља.

У Словенији је у протекла 24 сата пријављен још један случај коронавируса, и једна преминула особа. Према подацима словеначке владе, укупан број смртних случајева сада је 104, а заражено је укупно 1.466 људи, преноси СТА.

У Европи нови синдром упале има 230 деце

Око 230 деце у Европи до сада је оболело од новог синдрома упале који се повезује са ковидом 19, а двоје деце је преминуло, саопштио је јуче Европски центар за контролу и превенцију болести.

Од последица обољења једно дете је преминуло у Британији, а друго у Француској, преноси Ројтерс.

Светска здравствена организација саопштила је да се под хитно и врло пажљиво мора истражити необјашњиви синдром вишеструких упала који погађа децу. 

субота, 03. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару