Нов синдром упале код деце – изазива температуру, стомачне тегобе, осип и срчане сметње

У свету је коронавирусом заражено више од 4,6 милиона људи, а од последица заразе до сада је преминуло 309.125 особа. Од ковида 19 опоравило се више од 1,7 милиона људи. У Европи регистрован нов синдром упале код деце – изазива температуру, стомачне тегобе, осип и срчане сметње. И док расте забринутост од новог таласа, у пакистанској провинцији Синд опоравио се први пацијент лечен крвном плазмом човека који је прележао ковид 19.

У свету је коронавирусом заражено више од 4,6 милиона људи, а од последица заразе до сада је преминуло 309.125 особа. Од ковида 19 опоравило се више од 1,7 милиона људи. 

И док расте забринутост од новог таласа, у пакистанској провинцији Синд опоравио се први пацијент лечен крвном плазмом човека који је прележао ковид 19, известио је Ројтерс.

Највише заражених и преминулих имају Сједињене Америчке Државе, где је инфицирано 1,47 милиона људи, а преминуло више од 88.000.

Инфекција је пријављена у више од 210 земаља и територија, откако је пријављен први случај у децембру у Кини.

Осморо новоинфицираних у Кини

Континентална Кина пријавила је осам нових потврђених случајева ковида 19.

Шест од осам потврђених случајева су такозвани увезени, док су два случаја локални преноси у провинцији Ђилин.

Број потврђених случајева у континенталној Кини тако је повећан на 82.941, а од последица болести ковид 19 преминуле су 4.633 особе.

У Вухану, првом жаришту коронавируса, почела су масовна тестирања, али грађани који данас чекају у редовима испред здравствених центара изражавају забринутост да се таквим окупљањима излажу инфекцији, извештава Ројтерс.

Појава нових случајева заразе прошле недеље навела је власти у Вухану да одмах реагују, делимично врате ванредне мере и покрену масовна тестирања у потрази за асимптоматским преносиоцима коронавируса.

Расте број оболелих у Латинској Америци

Бројне латиноамеричке земље такође су последњих дана пријавиле рапидни скок оболелих и смртних случајева.

У Бразилу, чији је председник Жаир Болсонаро константно понављао да за њих вирус не представља опасност, преминуло је више од 14.000 људи.

Мексико бележи више од 4.500 смртних случајева, а велики број заражених регистрован је у Еквадору и Перуу.

Многе земље наставиле су и данас да ублажавају мере донате са циљем сузбијања епидемије корона вируса. У Грчкој, која је решила да се креће танком линијом између тога да заштити грађане од инфекције и оживи туризам, сектор од којег зависе животи многих људи, отворено је висе од 500 плажа.

Италијанска влада одобрила је декрет према којем ће од 3. јуна, бити дозвољено путовање у иностранство и доласци из иностранства у земљу која је имала један од најстрожих карантина на свету.

Шпанска влада размишља о томе да последњи пут, ипак, продужи ванредно стање до краја јуна, али да у међувремену постепено укида рестриктивне мере.

Данас је, на задоволљство љубитеља фудбала, настављен немачки фудбалски шампионат, Бундеслига, после два месеца паузе због пандемије коронавируса.

субота, 03. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару