ИЗ ЧАСА У ЧАС

Највиши дневни раст инфицираних у Русији, најмање умрлих у Шпанији за последње три недеље

Од почетка пандемије, у свету је забележено више од 1.853.000 случајева ковида-19, а умрло је преко 114.000 људи. У Кини први пут за месец дана више од 100 новозаражених. Најмање умрлих у Шпанији за последње три недеље.

Највише заражених коронавирусом је у САД, више од 560.000, а од суботе и преминулих (тренутно 22.115).

Гувернер Њујорка Eндру Куомо саопштио је да је у тој америчкој држави забележено 758 нових случајева смрти од последица заразе коронавирусом. Тиме је укупан број преминулих од ковида 19 у држави Њујорк повећан на 9.385.

Италији је у недељу забележила смрт 431 особе, што је најмање повећање броја новопреминулих од 19. марта, саопштили су званичници.

Укупан број жртава ковида 19 у Италији тиме је порастао на 19.899. Такође, број нових случајева заразе је смањен са претходна 4.694 на данашња 4.092.

Укупно је у Италији преминуло 19.899 људи, а регистрована су 156.363 заражена.

Велика Британија данима бележи висок број умрлих, а укупан број преминулих у тој земљи у недељу је премашио 10.000.

Иако је после три дана пада број преминулих поново скочио (619), шпанска влада планира да врати на снагу слабије мере ограничења, које би омогућиле поновно отварање појединих предузећа, чији запослени не могу да раде од куће, као што су грађевинска предузећа и она која се баве производњом.

Mеђутим, каталонски лидер Квим Тора критиковао је ову одлуку централне владе као "неодговорну и непромишљену". Oценио je да је огроман ризик од поновног избијања епидемије и поновног стављања земље у карантин.

Француска је забележила 561 нови смртни случај од ковида-19. Укупно је преминуло 14.393 људи, саопштили су здравствени званичници. Данас је регистровано још 2.937 нових случајева, чиме је укупан број заражених порастао на 132.591.

Та земља је већ неко време на четвртом месту по броју жртава, после, Италије и Шпаније.

Број потврђених случајева коронавируса у Холандији премашио је 25.000, саопштиле су здравствене службе те земље. Број смртних случајева порастао је за 94, укупан број преминулих - 2.737. 

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен најавила је да ће старији људи можда морати да остану у одређеној изолацији до следеће године како би се заштитили од коронавируса.

"Морамо што је могуће више ограничити контакт са старијим особама док не буде развијена вакцина против Ковида-19", рекла је Фон дер Лајенова за немачки Билд.

У Турској је у недељу потврђено још 4.789 нових случајева заразе и 97 преминулих од последица коронавируса.

Укупан број жртава тиме се попео на 1.198, а укупно је коронавирусом 56.956 грађана Турске.

У међувремену, турски председник Реџеп Тајип Ердоган одбио је оставку министра здравља министра унутрашњих послова Сулејмана Сојлуа, који је на Твитеру објавио да подноси оставку због проблема насталих након одлуке о увођењу дводневног полицијског часа у већим турским градовима.

среда, 07. август 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару